Bakan Yerlikaya'dan aşırı yağış uyarısı: İşte sarı ve turuncu kodla uyarılan iller

Yarın beklenen aşırı yağışlar nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların tedbirli olmasının önem taşıdığını belirten İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sarı ve turuncu kodlu uyarı yapılan illeri tek tek sıraladı.

YAŞAM 15.01.2024, 17:20 16.01.2024, 12:49 Şeyda Gül
Bakan Yerlikaya'dan aşırı yağış uyarısı: İşte sarı ve turuncu kodla uyarılan iller

İçişleri Bakanı Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda yarın ülke genelinde beklenen aşırı yağışlara ilişkin önemli uyarılarda bulundu. 7 ilimizi turuncu ve 18 ilimizin sarı kodla uyarıldığının ifade eden Bakan Yerlikaya, Meteoroloji Genel Müdürlüğünün aşırı yağışlar nedeniyle Balıkesir, İzmir, Manisa, Aydın, Muğla, Mersin ve Antalya için turuncu kodlu uyardığını kaydetti. Çanakkale, Bursa, Bolu, Karabük, Kastamonu, Sinop, Çorum, Osmaniye, Hatay, Samsun, Amasya, Tokat, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Kahramanmaraş ve Adana için ise sarı uyarıda bulunduğuna dikkati çeken Bakan Yerlikaya, bu illerde yaşayan vatandaşların dikkatli olmaları gerektiğini vurguladı.

Tedbiri elden bırakmamak büyük önem taşıyor

Aşırı yağışlar nedeniyle meydana gelebilecek sel, su baskını ve heyelan gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların tedbiri elden bırakmamasının büyük önem taşıdığını aktaran Bakan Yerlikaya, “112 Acil Çağrı Merkezimiz 7 gün 24 saat görevlerinin başında olacaktır. Allah her türlü afetten ülkemizi ve milletimizi korusun” değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar (0)