Tarih netleşti: İsveç Savunma Bakanı Türkiye'ye geliyor

Türkiye’ye gelmek üzere sabırsızlandığını dile getiren İsveç Savunma Bakanı Pal Jonson, “Ankara’ya gitmek için Milli Savunma Bakanı Akar'dan bir davet aldım. Bu geziyi önümüzdeki hafta sonunda gerçekleştirmeyi umut ediyorum” dedi.

GÜNDEM 19.01.2023, 17:45
Tarih netleşti: İsveç Savunma Bakanı Türkiye'ye geliyor

NATO’ya üyelik başvurusu devam eden İsveç, son dönemlerde yaşanan olayların ardından dünya ve ülke gündeminde uzun süre konuşulmuştu. Son olarak İsveç Savunma Bakanı Pal Jonson’un Türkiye’ye gelmesi beklenirken, söz konusu ziyaret için tarih kesinleşti.

“Büyük bir mesafe katedildi”

İsveç’in başkenti Stockholm'de bir basın toplantısı düzenleyen İsveç Başbakanı Ulf Kristerson, burada Türkiye ziyareti ile ilgili konuştu.

Türkiye ziyareti için sabırsızlandığını aktaran Pal Jonson, "Ankara’ya gitmek için Milli Savunma Bakanı Akar'dan bir davet aldım. Önümüzdeki hafta sonu bir ziyaret gerçekleştireceğim. Bu konuda oldukça sabırsızım” dedi.

Türkiye ile NATO'ya üyelik çalışmaları kapsamında gerçekleştirilen anlaşmaya ile ilgili konuşan Jonson, "Türkiye ile Üçlü Muhtıra çerçevesinde imza atıldı. Bu durumun uygulamasında büyük bir mesafe katedildi." diye konuştu.

Yorumlar (0)