Tahıl yüklü 3 gemi daha Ukrayna'dan ayrıldı!

Tahıl anlaşması kapsamında sabah saatlerinde Ukrayna'daki limanlardan ayrılan "Glory", "Mustafa Necatı", "Star Helena" ve "Riva Mind" isimli gemilerin, İstanbul'a doğru hareketlendiği kaydedildi. "Polarnet", "Navi-Star" ve "Rojen" isimli gemilerin ise dün akşam saatlerinde İstanbul Boğazı girişine demirlediği ve bugün yapılacak kontrollerin ardından hedef ülkelere doğru yola çıkacağı belirtildi.

GÜNDEM 07.08.2022, 09:54 Hakan Öksüz
Tahıl yüklü 3 gemi daha Ukrayna'dan ayrıldı!

Tahıl anlaşması kapsamında Ukrayna'daki Çernomorsk ile Odessa limanlarından ayrılan 4 geminin, İstanbul'a doğru yola çıktığı aktarıldı. Tahıl yüklü gemilerin, sabah saat 06.00'dan sonra limanlardan çıkış yapmaya başladığı kaydedildi. 

Gemilerin İstanbul'daki Müşterek Koordinasyon Merkezi'ne geleceği ve kontrol edildikten sonra hedef ülkelere doğru yola çıkacağı belirtildi. Edinilen bilgilere göre "Riva Mind" adlı gemi, Odesa Limanı'ndan çıkış yaptı. "Glory", "Mustafa Necatı" ve "Star Helena" isimli gemiler ise Çornomorsk Limanı'ndan ayrılarak İstanbul'a doğru hareketlendi.

3 geminin dün İstanbul Boğazı girişine demirlediği görüldü

Daha önce Ukrayna'daki limanlardan yola çıkan 3 geminin ise İstanbul Boğazı girişinde demirlediği kaydedildi. "Polarnet", "Navi-Star" ve "Rojen" isimli tahıl yüklü gemilerin fotoğrafları servis edildi. Gemilerin denetimlerinin bugün gerçekleştirileceği ve İstanbul Boğazı'ndan geçecekleri belirtildi.

Ukrayna'dan ayrılan ilk gemi, "Razoni" olmuştu

"Fulmar S" adlı boş geminin 5 Ağustos günü Bandırma Limanı'ndan ayrılarak Çernomorsk Limanı'na doğru hareketlendiği bildirildi. Barbados bandıralı geminin, dün akşam saatlerinde Odessa açıklarına demirlediği aktarıldı. Ukrayna'nın Odessa Limanı'ndan ayrılan ilk gemi, 1 Ağustos'ta yola çıkan "Razoni" olmuştu.

Tahıl zirvesi, İstanbul'da yapıldı!

Rusya'nın 24 Şubat'ta başlattığı savaş nedeniyle milyonlarca tonluk tahılın, Ukrayna'daki depolardan çıkarılamadığı belirtilmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Genel Sekreteri Guterres ile birlikte Ukrayna ve Rusya'dan gelen heyetlerin de katılım gösterdiği tahıl zirvesi, 22 Temmuz'da İstanbul'da yapıldı. Zirveden olumlu sonuç çıktı ve imzalar atıldı. Ukrayna'daki depolarda kalan tahılın bölgeden çıkarılarak dünya pazarlarına ulaştırılması için bir koridor oluşturulacağı kaydedildi.

Yorumlar (0)