Sultanbeyli’de torununa cinsel istismarda bulunun dede için karar verildi

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Sultanbeyli'de torununa cinsel istismarda bulunan kişinin tutuklandığını duyurdu.

GÜNDEM 14.06.2022, 16:30 15.06.2022, 12:08
Sultanbeyli’de torununa cinsel istismarda bulunun dede için karar verildi

İstanbul'da torununa cinsel istismarda bulunan bir kişi tutuklandı. Sultanbeyli'de yaşanan olay, sosyal medyada paylaşılan belgelerle meydana çıktı. Sosyal medyada kısa bir sürede yayılan olay büyük tepki çekti ve gündeme oturdu.

Sosyal medyada gündem oldu

Yüzlerce kişi zanlının tutuklanması adına paylaşımlarda bulundu. Tepkilerin sonrasında İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açıklama gerçekleştirildi.

Açıklamada şunlara yer verildi;

"Cumhuriyet Başsavcılığımızca gerçekleştirilen tutuklama isteği doğrultusunda 13 Mayıs tarihinde Sulh Ceza Hakimliğince şüpheli A.T'nin 'silahla tehdit' ve 'çocuğun nitelikli cinsel istismarı' suçlarından tutuklanmasına karar verilmiştir. Soruşturma sonrasında zanlı hakkında atılı suçlardan yargılanması talebiyle 10 Haziran tarihinde İstanbul Anadolu Ağır Ceza Mahkemesine iddianame oluşturarak kamu davası açmış olup, şüpheli halen atılı suçlardan tutukludur" şeklinde ifade edildi.

Neler olmuştu?

Olay, Sultanbeyli'de 7 Mayıs tarihinde yaşandı. Söylenenlere göre anneannesi işe gittiği esnada dedesi A.T. ile tek başına bırakılan 9 yaşındaki çocuk cinsel istismara uğradı. Üşüdüğünü iddia ederek torununa sarılan dede, daha sonra yatağa götürdü. Dede, küçük kızı burada istismar etti. Yaşananları bir başkasına anlatması durumunda dedesi tarafından öldürmekle tehdit edilen küçük kız baygınlık geçirdi.

Olay, küçük kızın davranışlarında değişiklik gören rehber öğretmeni ve sınıf öğretmeninin çocukla ilgilenmesiyle meydana çıktı. Daha sonrasında annesi de küçük kızla konuşunca istismarın 4 yaşından beri devam ettiği fark edildi.

Annesinin olanları öğrenir öğrenmez polise başvuruda bulundu. Psikolog eşliğinde ifade veren küçük kız, dedesinin kendisine zorla cinsel istismarda bulunduğunu anlattı.

Yorumlar (0)