Dursun Özbek net konuştu… “3'ünü de satmayacağız!”

4 senelik aranın ardından bir kez daha Galatasaray başkanlığına seçilen Dursun Özbek, Mostafa Mohamed, Kerem Aktürkoğlu ve Marcao’yu satmayacaklarını açıkladı. 

SPOR 14.06.2022, 16:33 15.06.2022, 12:08
Dursun Özbek net konuştu… “3'ünü de satmayacağız!”

Yeni sezon öncesi vakit kaybetmeden kolları sıvayan Dursun Özbek ve yönetimi, transfer çalışmalarına hız verdi. Kulübü maddi olarak da rahatlatmak isteyen yönetim kurulu üyeleri, bu konuda da çalışmalarını sürdürüyor. İlk olarak yeni sezondaki teknik direktörü belirlemek isteyen Başkan Dursun Özbek, bu konuda Okan Buruk ismine sıcak bakıyor. Galatasaray yönetiminin görüştüğü isimler arasında tecrübeli teknik adam Marcelo Gallardo da yer alıyor. 

“3-4 bölgeye nokta transfer yapacağız”

Yeni sezondaki teknik direktörün belirlenmesinin ardından transfer listesindeki futbolcular için görüşmelere başlanacak. Galatasaray Lisesi’nde gerçekleştirilen ‘Pilav Günü’ etkinliğinde transfer sezonuna ilişkin değerlendirmelerde bulunan Başkan Özbek, “3-4 bölgeye nokta transfer yapacağız. Belirlenmiş bir listemiz var. Bu isimler üzerine çalışmalarımızı yoğunlaştıracağız. Takımımız mevcut kadrosunu korumak istiyoruz. Büyük çaplı bir değişikliğe gitmeyeceğiz” ifadelerini kullandı. 

Olympique Lyon hem Mohamed’e hem de Kerem’e talip oldu

Öte yandan Galatasaray’ın gözde isimleri Kerem Aktürkoğlu, Marcao ve Mostafa Mohamed’e talipler artmaya devam ediyor. Özellikle Avrupa kulüplerinin 3 oyuncu için nabız yokladığı öğrenilirken, Galatasaray yönetimi ise bu isimlerle yolları ayırmaya sıcak bakmıyor. Sevilla’nın Marcao’yı transfer etmek istediği bildirilirken, Fransız devi Olympique Lyon’un ise Mostafa Mohamed ve Kerem Aktürkoğlu’na talip olduğunu öğrenildi. 

Sevilla ve Olympique Lyon, teklif yapmaya hazırlanıyor

Sevilla ve Olympique Lyon’un kısa süre içerisinde bu 3 oyuncu için Galatasaray’a tekliflerini iletecekleri öğrenilirken, Başkan Dursun Özbek’ten bu konuda net bir açıklama geldi. “Mohamed, Kerem ve Marcao satılacak mı?” sorusunu yanıtlayan Başkan Özbek, “Olağanüstü rakamlar oluşmadığı sürece üçünü de satmayacağız” şeklinde konuştu. 

“Ben elimdeki yıldız futbolcuları niçin satayım?”

Transfer sezonunda atılacak adımlar hakkında konuşan Başkan Özbek, “Herhangi bir kulüpten bize teklif gelmesi halinde, öncelikle futbolcumuzla bir istişare yaparız. Eğer gitmeye sıcak bakıyorsa, ayrılmak istiyorsa, o zaman bu konuyu biz de düşünürüz. Böyle bir durum olmadığı sürece bizim futbolcularımızı bırakma gibi bir niyetimiz yok. Kerem, Marcao ve Mohamed bizim için çok değerli oyuncular. Ben elimdeki yıldız futbolcuları niçin satayım? Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında Galatasaray mutlaka şampiyon olmalı” ifadelerini kullandı. 

“Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında şampiyonluk Galatasaray’a yakışır”

Şampiyonluğa ulaşacak bir takım kurmak zorunda olduklarının altını çizen Başkan Özbek, “Bu sene bizim için çok önemli. Aslında her kulüp için çok önemli. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında şampiyonluk Galatasaray’a yakışır. Biz kendimize böyle bir hedef belirlemişken Kerem, Marcao ve Mohamed’i bırakmak istemeyiz. Bu takımın onlara ihtiyacı var. Olağanüstü rakamlar önümüze konulmadığı sürece onları satmayacağız” dedi. 

Yorumlar (0)