Süleyman Soylu, “tam kapanma” süreci ile ilgili değerlendirmelerde bulundu 

Süleyman Soylu, tam kapanma sürecinin ikinci gününde değerlendirmelerde bulundu. E-devlet üzerinden yaklaşık 700 bin kişinin izin belgesi aldığını aktardı. 

GÜNDEM 01.05.2021, 13:56 02.05.2021, 10:01
Süleyman Soylu, “tam kapanma” süreci ile ilgili değerlendirmelerde bulundu 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ağrı Güvenlik Toplantısı sırasında “tam kapanma” sürecinin ilk iki gününe dair değerlendirmelerde bulundu.

Güvenlik Toplantısı’na katılmak amacıyla bu sabah Ağrı’ya giden Soylu’yu Ağrı Valisi Osman Varol, Ağrı AK Parti Milletvekili Ekrem Çelebi, Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan ve heyet karşıladı. İlk durak olarak Ağrı Valiliği’ne uğrayan Soylu ve beraberindeki heyet, Valilik Şeref Defteri’nin imzalanmasının ardından toplantı odasına geçti.



Ağrı’daki güvenlik ve asayiş sorunlarının ele alındığı toplantıda sınır güvenliği, terörle mücadele, göçmen kaçakçılığı, uyuşturucu ile mücadele gibi farklı konular da işlendi. Ağrı’daki salgın süreci ve denetimlerin de masaya yatırıldığı toplantı sırasında değerlendirmelerde bulunuldu.

Süleyman Soylu, “Ağrı’daki salgın dönemi değerlendirmelerimiz ve gelecek dönemlerde yapılacaklar hakkındaki konuşmalarımız devam edecek. Sınır şehirlerimizden olan ve içerisinde pek çok tarihi ve turistik bölgeyi bulunduran Ağrı’da böyle bir toplantı yapıyor olmaktan mutluluk ve gurur duyuyorum.” şeklinde konuştu.



“Ağrı’nın bulunduğu konumdan mutluluk duyuyoruz”

“Ağrı, bugün, üretime, eğitime ve özellikle de tarıma odaklanmış şehirlerimizin başında geliyor. Ağrı’nın bulunduğu konumdan dolayı mutluluk duyuyoruz. Şehrimizi, buradan daha önemli noktalara getirmek bizim sorumluluğumuz. “



2 günde 870 bin kişi belge aldı

Ağrı’daki toplantı esnasında konuşan Süleyman Soylu, tam kapanma sürecinin ilk iki gününde 178 bin 283 kişinin “seyahat izin belgesi”, 691 bin 890 kişinin de “çalışma izin belgesi” almak amacıyla e-devlete başvuruda bulunduğunu açıkladı.

Sosyal Güvenlik Kurumu ile birlikte geliştirilen “çalışma izin belgesi" sayesinde muaf olan herkesin kolluk kuvvetlerinin sistemine düştüğünü ve bu sayede denetimlerin kolaylaştığını belirten Soylu, bu uygulamanın amacının, kimsenin hakkına girmeden salgınla mücadele etmek ama aynı zamanda üretimi de düşürmemek olduğunu aktarıyor.



Özellikle yaz aylarının yaklaşması ve turizm sezonunun açılması için bu tedbirlerin alınmasının şart olduğunu belirten Bakan Soylu, evlerine kapanan ve kurallara uyan vatandaşlara teşekkür etmekten de geri kalmadı.

Süleyman Soylu, konuşması esnasında, işçinin ve emekçinin 1 Mayıs bayramını da kutladı. 

Yorumlar (0)