Doktoru tehdit eden şahıs, doktorlara karanfil dağıtarak ceza almaktan kurtuldu

Ankara’da, çocuğunu tedavi ettirmek için geldiği hastanede bir doktoru tehdit ettiği gerekçesiyle hakkında soruşturma açılan S.Y, hastanedeki sağlık çalışanlarına karanfil dağıtması şartıyla cezadan kurtuldu.

YAŞAM 01.05.2021, 14:03 02.05.2021, 09:49
Doktoru tehdit eden şahıs, doktorlara karanfil dağıtarak ceza almaktan kurtuldu

Geçen yıl yaşanan olayda, hastalanan çocuğunu Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürmek isteyen S.Y., hastanedeki işlemlerle ilgili problem yaşayınca sağlık çalışanlarına yönelik sözlü tehdit ve şiddette bulundu.

Sağlık çalışanlarını tehdit etti

Rahatsız olan çocuğunu önce enfeksiyon uzmanının talebi üzerine işitme testi almak için KBB polikliniğine giden S.Y., hastanede testin yapılmadığı yanıtını aldı. Bunun üzerine başlayan diyalog, sözlü tartışmaya dönüştü. S.Y., tartıştığı doktoru sözlü olarak tehdit edince doktor, S.Y. hakkında tutanak tutturarak şikayette bulundu. 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, gelen şikayetin ardından başlattığı soruşturmada, S.Y.’nin tehdit suçu işlediğine kanaat getirdi. Suçu uzlaştırma çerçevesinde değerlendiren Başsavcılık, ilgili dosyayı Uzlaştırma Bürosuna yolladı.

Tehdit edilen doktor ile görüşen uzlaştırmacı, S.Y'nin, yaptığı davranışın yanlışlığını anlamasını sağlamak ve farkındalık amacıyla, olayın meydana geldiği hastanedeki sağlık çalışanlarına karanfil dağıtarak özür dilemesi önerisini yaptı. Bu öneri, doktor tarafından kabul edilince uzlaştırmacı, bu talebi S.Y.’ye iletti. Talebi kabul eden S.Y., KBB polikliniğinde görevli olan sağlık çalışanlarına karanfil dağıtarak özür diledi.

“Mahkemeye gitsem hapse girerdim”

Çocuğunun çok hasta olduğunu ve üç gün boyunca hastanede yattığını söyleyen S.Y., bir an fevri davrandığını ve çok pişman olduğunu söyledi. Uzlaştırma vesilesiyle cezadan kurtulduğunu ifade eden S.Y., mahkemeye çıkması hâlinde 3-4 yıl gibi bir hapis cezası alma ihtimalinin olacağını, ancak uzlaştırma sayesinden bundan kurtulduğunu aktardı.

Başhekim Yardımcısı İsmail Bulut, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, sağlık personeline sözlü ya  da fiziki şiddeti kesinlikle tasvip etmediklerini belirtirken, farkındalık amacıyla meselenin "uzlaştırma" yoluyla halledilmesinin başarılı bir uygulama olduğuna dikkat çekti. S.Y.’nin karanfil dağıtmasının güzel bir jest olduğunu söyleyen İsmail Bulut, görevli uzlaştırmacıya da teşekkürlerini iletti.

Yorumlar (0)