Soylu'dan "montaj kaset" açıklaması: Tespit ettik

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, katıldığı televizyon yayınında Suriyeli sığınmacıların durumundan seçim anketlerinin yanılmasına kadar çeşitli konulardaki görüşlerini açıkladı. Muharrem İnce'ye kaset montajı üzerinden kurulan tuzak hakkında da konuşan Soylu, "CHP, İnce'yi oyunun dışına itmek istedi. FETÖ eliyle piyasaya montaj bir kaset servis edildi." dedi.

GÜNDEM 18.05.2023, 09:20 Hakan Öksüz
Soylu'dan "montaj kaset" açıklaması: Tespit ettik

Bir televizyon kanalının canlı yayınına katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, gündeme dair sorulara yanıt verdi. 

Seçim anketlerinde verilen oranlardaki sapmanın doğal olduğunu kaydeden Soylu, "Bekir Ağırdır, bir anket mafyası gibi her seçim döneminde aynı şeyi yapıyor. Adeta Türkiye'ye operasyon çekiyor. Etkisi yok tabi. Olsaydı seçimde görürdük. Uluslararası sistemin etki ajanı bu adam. Türkiye, bu tarz kişilerden kurtulmalı. Anketlerin + 1,5 ve -1,5 oranında yanılması doğaldır ama toplumu etkilemeye yönelik araştırmalar bu kapsamda değil." dedi.

Suriyeli sığınmacıların durumu 

Suriyeli sığınmacıların durumu hakkında konuşan Soylu, 28 Mayıs'tan sonra bu konuda izlenecek stratejinin ne olacağı sorusunu cevapladı. Şimdiye kadar 553 bin 335 Suriyelinin gönüllü şekilde kendi ülkelerine döndüğünü belirten Bakan Soylu, "Türkiye'nin bu konuda yürüttüğü bir politika var. Türkiye'yi göçmen deposu haline getirmeyiz ama Suriyeli kardeşleri ölümlerine yollayamayız." ifadelerini kullandı.

"CHP, İnce'yi oyunun dışına itmek istedi"

Memleket Partisi lideri Muharrem İnce hakkında ortaya atılan ve İnce'nin cumhurbaşkanı adaylığından çekilmesine neden olan iftiralar hakkında konuşan Soylu, "Bugün CHP'nin tepesinde yer alanlar, İnce'yi oyunun dışına itmek isteyenlerdir. CHP ile FETÖ arasında kurulan ortaklık, Türk siyasetinin ayıplı tablosuna dönüştü." dedi. 

"Paylaşılan kaset tamamen montaj"

Soylu, "Bir partinin genel başkanı, bir konuda yardım istese ben İçişleri Bakanı olarak yardım etmek zorundayım. Biz bir siyasinin Kıbrıs'ta kasetlerini bulduk ve imha ettik. Kim olduğunu da söylemedik. 1 ya da 1,5 yıllık bir mesele bu. Bunu bulduk diye rakibimize karşı kullanacak mıyız yani? Bu devlet mahremiyetiyle örtüşmez. O şantajcıların hepsini içeri tıktık. Bir adaya, yarıştan çekilmesi için sürekli baskı yapıyorsunuz. Sonra da FETÖ eliyle piyasaya montaj bir kaset servis ediyorsunuz. Paylaşılan kaset tamamen montaj, gerçek değil. Arkadaşlarımız bunu tespit etti." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar (0)