Almanya ile gözaltı gerilimi: Siyasi isimlerden tepkiler

Almanya’da gazetecilik faaliyetlerine bulunan basın mensuplarının herhangi bir neden belirtilmektesiniz gözaltına alınması sonrasında Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı’na çağırılmıştı. Dün akşam saatlerinde ise basın mensuplarının serbest bırakıldığı belirtildi.

GÜNDEM 18.05.2023, 09:35 18.05.2023, 15:44
Almanya ile gözaltı gerilimi: Siyasi isimlerden tepkiler

Sabah Avrupa Yazı İşleri Müdürü Cemil Albay ve Sabah Gazetesi Almanya Temsilcisi İsmail Erel’in Almanya'da gözaltına alınmasının sonrasında Ankara, Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Jürgen Schulz Dışişleri Bakanlığı’na çağırdı.

Bakanlıktan gerçekleştirilen bilgilendirmede, "Bir FETÖ üyesinin asılsız ihbarı üzerinden hedef haline gelen basın mensuplarının ivedi bir şekilde serbest bırakılmalarını bekliyoruz" denildi. Dün akşam saatlerinde ise iki gazetecinin serbest bırakıldığı bildirildi.

“Olayın izah edilir yanı yok”

Söz konusu olaylar sebebiyle Almanya’ya siyasi isimlerden tepkiler ardı ardına geldi.

Olayların seçimden hemen sonra gerçekleştiğine değinen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Yaşananların izah edilir bir tarafı yok. FETÖ'cülerin Avrupa'da mevcutta bulunan gazetecilerin işlerini yapmalarına engel olduklarını bizler biliyoruz, Almanya'nın bu faaliyetlere müsamaha sağlaması bir garabettir. Bu durumlara alet oluyorlar.” dedi.

Sosyal medya hesabından konu ile ilgili paylaşımda bulunan Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik şu ifadelerde bulundu: “Almanya basın özgürlüğüne saygı göstermelidir. Basın mensuplarının FETÖ'cülerin şikayeti sonrasında gözaltına alınmasını tarafımızca kınıyoruz. FETÖ'cüler barındıkları her ülke adına güvenlik tehdidi oluştururlar. Almanya'nın göz önünde tutması gereken budur."

Gözaltı işlemini “kabul edilemez” olarak değerlendiren İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Almanya’nın basın mensuplarını susturmak üzere bu tavrını kabul edilemez görüyor ve basın özgürlüğüne dair baskıdan dolayı kaygı duyuyoruz. FETÖ’cüleri koruma altına alan ve bu terör yapılanmasının faaliyetlerine onay veren Alman yetkililer bu yanlış davranışlardan geri dönmelidir” ifadesinde bulundu.

Yorumlar (0)