Somalili diplomat maaşını Türkiye'ye bağışladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını dolayısıyla başlatılan "Biz Bize Yeteriz Türkiyem" sloganlı "Millî Dayanışma Kampanyası"na, Türkiye'nin şartsız her an yanında olduğu dünyanın en yoksul ülkelerinden Somali'den geldi. Somalili diplomat Abdulkadir Mohamed Nur, bir maaşını kampanyaya bağışladı.

GÜNDEM 01.04.2020, 09:39
Somalili diplomat maaşını Türkiye'ye bağışladı

12 Aralık 2019 tarihinde Çin’in Hubey eyaletine bağlı Vuhan şehrinde ortaya çıkan Covid-19 (yeni tip koronavirüs) kısa sürede dünyaya yayılarak, binlerce kişinin hayatını kaybetmesine yol açtı. DSÖ (Dünya Sağlık Örgütü) tarafından pandemi yani küresel salgın ilan ettiği koronavirüs (Covid-19) Türkiye’de de görülürken, Sağlık Bakanlığı verilerine göre 214 kişi hayatını kaybetti.

Türkiye'de alınan Covid-19 (yeni tip koronavirüs) tedbirleri çerçevesinde uygulamaya konulan adımlara ilişkin açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Biz Bize Yeteriz Türkiyem" mottosuyla "Millî Dayanışma Kampanyası" başlatıldığını duyurdu.

Somali'den anlamlı destek

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 7 aylık maaşını, Milliyetçi Hareket Partisi lideri Devlet Bahçeli'nin de 5 aylık maaşını bağışlamasıyla Türkiye çapında destek gören kampanyaya Somali'nin Ankara Büyükelçiliği Eğitim Ateşesi Dr. Abdilatif Hussein Mohamed'in sekreteri Abdulkadir Mohamed Nur da katıldı.

"Her zaman Türk halkı Somali halkının kötü gün dostu oldu"

omali'nin Ankara Büyükelçiliği Eğitim Ateşesi Dr. Abdilatif Hussein Mohamed'in sekreteri Abdulkadir Mohamed Nur sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

"Türkiye sadece Türkiye'ye değil, Türkiye bütün mazlumlara yeter. Türk halkı her zaman Somali halkının kötü gün dostu oldu. Şimdi Türk halkının yanında olma zamanı. Bir Somalili olarak ben de bu kampanyaya katılıyor ve 1 aylık maaşımı bağışlıyorum."

Somalili diplomatın jesti büyük takdir topladı.

Yorumlar (0)