Sokağa çıkma yasağı mı geliyor? İşte beklenen açıklama...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle sokağa çıkma kısıtlamasının söz konusu olmadığını söyledi. 

GÜNDEM 06.08.2020, 12:46 06.08.2020, 12:51
Sokağa çıkma yasağı mı geliyor? İşte beklenen açıklama...

Türkiye'de normalleşme sürecinin başlamasının ardından seyahat yasaklarının kaldırılması, uçuşların açılması ve turizm faaliyetlerine hız kazandırılması sonucu vaka sayıları yeniden artmaya başladı. 

Son 24 saatte 1.178 vaka tespit edilirken, iyileşen hasta sayısı 1.015 olarak gerçekleşti. Türkiye'de şu ana kadar 236.112 vaka tespit edilirken, 5.784 kişi yaşamını yitirdi.

Sokağa çıkma yasağı gelecek mi?

Günlük vaka sayılarının 1000'in üzerine çıkmasıyla herkesin aklında "Sokağa çıkma yasağı gelecek mi?" sorusu belirdi.

Konuya ilişkin açıklama İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan geldi. Bakan Soylu, yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle sokağa çıkma kısıtlamasının söz konusu olmadığını, böyle bir yasağın gündemde yer almadığını söyledi.

"İkinci dalgayı yaşamamak için..."

Soylu, bazı ülkelere yeni tip koronavirüsün (Covid-19) ikinci dalgasının geldiğini, Türkiye'nin de aynı şeyi yaşamaması için herkesin kendi kontrolünü kendisinin yapması gerektiğini ifade etti.  

"Nişan ve düğün törenleri kontrol edilecek"

Türkiye'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele dâhilinde hafta sonu nişan ve düğün törenlerinin kontrol edileceğini kaydetti.

Soylu, bunun terör operasyonu olmayacağını, yeni tip koronavirüs (Covid-19) konusunda bilinç yaratmaya çalıştıklarını ve insanları tuzağa düşürerek ceza kesme niyetinde olmadıklarını ekledi. 

Yorumlar (0)