Sivas ve Elazığ’da dolu hayatı adeta felç etti

Sivas’ta kısa süreli etkili olan dolu yağışının ardından cadde ve sokaklar beyaza büründü. Dolu yağışı sonrasında vatandaşlar zor anlar yaşarken trafikte olanlar ise hazırlıksız yakalandı. Elazığ’da ise bir anda başlayan dolu ve yağmur yağışı nedeniyle birçok alt geçit su altında kaldı.

GÜNDEM 04.05.2022, 17:25 05.05.2022, 16:08
Sivas ve Elazığ’da dolu hayatı adeta felç etti

Sivas’ta bayramın üçüncü günü Zara ilçesinde ve Kovalı bölgesinde dolu yağışı etkili oldu. Yaklaşık 15 dakika süren yağışın ardından vatandaşlar zor anlar yaşadı. İlk olarak sağanak yağış olarak başlayan ve daha sonrasında doluya dönüşen yağış sebebiyle Zara ilçesinde yer alan vatandaşlar hemen iş yerlerine sığınırken binaların çatıları ise beyaza büründü. Kovalı bölgesinde bulunan araçlar ise yolda ilerlemekte güçlük çekti. Kentte aniden bastıran dolu yağışı kentte adeta kar yağmış gibi bir görüntü oluşturdu. Dolu yağışı ve su birikintileri vatandaşların zor anlar yaşamasına neden oldu.

Elazığ’da da dolu yağışı etkili oldu

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğünün uyarılarda bulunduğu Elazığ’da da sağanak yapış etkili oldu. Bir anda etkisini gösteren yağmur bazı yerlerde de dolu olarak yağdı. Sağanak yağışın ardından birçok alt geçit su altında kaldı. Ana caddelerin adeta nehre döndüğü kentte araçlar bulundukları yerde mahsur kaldı. Kentin batı kesiminde etkisini gösteren dolu nedeniyle bu bölgeler adeta beyaza büründü.

Yorumlar (0)