Şişli’de büyük patlama! Geniş güvenlik önlemleri alındı

İstanbul’un Şişli ilçesinde bulunan bir rögar kapağında büyük bir patlama gerçekleşti. Yer altı kablolarının olduğu bölgede yer alan rögar kapağı havaya uçarken, bölgede de geniş çaplı güvenlik önlemleri alındı. 

GÜNDEM 18.04.2022, 10:59 18.04.2022, 16:07
Şişli’de büyük patlama! Geniş güvenlik önlemleri alındı

Patlama sonrası, bölgedeki vatandaşların ihbarıyla bölgeye itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Riskli konumda olduğu düşünülen 4 apartman polis ekipleri tarafından tahliye edilirken, yaşlı vatandaşlar da itfaiye ekiplerinin yardımı ile binaları boşalttı. 

Patlama sabah saatlerinde meydana geldi

İlçeye bağlı Dericiler Sokak’ta yaşanan patlama sabah saat 08.30 sularında gerçekleşti. Yer altı kablolarının, nedeni henüz bilinmeyen bir sebeple yanması sonrası yaşanan patlama rögar kapağı metrelerce havaya uçtu. Patlama ile büyük bir gürültü duyulurken, mahalle sakinleri de büyük tedirginlik yaşadı. 

Sokakta bulunan 4 bina tedbir amaçlı tahliye edildi

Yapılan ihbar üzerine bölgeye gelen itfaiye ve polis ekipleri bölgede kontrolü ele alarak duruma müdahale etti. Sokaktaki 4 apartman güvenlik amaçlı boşaltıldı. Tahliye sonrası kedisinin evde olduğunu ve onu da almak istediğini belirten bir vatandaş için itfaiye ekipleri adeta seferber oldu. Tekrar apartmana çıkan personeller, kediyi bularak dışarı çıkarttı. 

“Çok şükür kimsenin yaralanmadığını öğrendik”

Patlama anına tanık olan Altuğ Eroğlu, büyük bir gürültü duyduklarını dile getirerek, “Sabah saat 08.30 gibi bir patlama duyduk. Oldukça şiddetliydi. Çok şükür kimsenin yaralanmadığını öğrendik. Rögar kapağı havaya uçtu. Sokaktaki herkes büyük bir tedirginlik yaşadı. Neyse ki bir can kaybı yaşanmadı. Bu da bir nebze de olsa yüzümüzü güldürdü” ifadelerini kullandı. 

“Öncesinde de bir ses vardı zaten ama çözemedik”

Yaşananları anlatan bir diğer mahalle sakini ise yaptığı açıklamada, “Kapak olduğu gibi yerinden fırladı gitti. Biz evdeydik o anda. Ne olduğunu anlamadık. Öncesinde de bir ses vardı zaten ama çözemedik. O an ne hikmetse cama bir bakayım dedim. Bir baktım ki, büyük bir patlama yaşandı. Rögar kapağı yerinden çıktı, fırladı. Çok şiddetli bir ses duyuldu zaten. Herkes büyük bir panik yaşadı. Zor bir durumu atlattık. Rögar kapağı fırlayınca dumanlar da kaplamaya başladı etrafı. Ekiplerin yardımı ve talimatı ile buradaki bazı apartmanları boşalttık. Köpeklerim vardı. Onları da yanımda getirdim” şeklinde konuştu. 

Yorumlar (0)