SİHA'lar PKK'yı buna mecbur etti!

Diyarbakır'da teröristlerin hayatta kalabilmek için kullandığı 364 termal şemsiye ele geçirildi.

GÜNDEM 07.02.2020, 12:14 07.02.2020, 12:56
SİHA'lar PKK'yı buna mecbur etti!

Diyarbakır'da bölücü terör örgütü PKK mensubu teröristlerin, İHA (insansız hava aracı), SİHA (silahlı insansız hava aracı) ve İKU'lardan (insanlı keşif uçağı) saklanmak için kullandıkları 364 termal şemsiye ele geçirildi.

Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı tarafından Lice ilçesinin Hedik ve Kutlu köyleri kırsalında gerçekleştirilen "Şehit Jandarma Komando Onbaşı Şükrü Vural ve Şehit Jandarma Er Ömer Ay Operasyonları" başarıyla tamamlandı.

İcra edilen "Şehit Jandarma Komando Onbaşı Şükrü Vural ve Şehit Jandarma Er Ömer Ay Operasyonları"nda, bölücü terör örgütü PKK üyesi teröristler tarafından toprak altında kalas kullanılarak yapılmış ve girişi tahta kapakla örtülü kış sığınağı bulundu ve patlatılarak kullanılamaz duruma getirildi.

Aramalarda, kaya blokları arasına gizlenmiş 6 jelikan bidon içerisinde teröristlerin İHA (insansız hava aracı), SİHA (silahlı insansız hava aracı) ve İKU'lardan (insanlı keşif uçağı) saklanmak için kullandığı 364 termal şemsiye ve 35 askı kayışı ile arazide büyük tüp, küçük tüp, 30 kilogram gübre, 2 çadır, çok sayıda yaşam ve giyim malzemesi ele geçirildi.

Esrar bulundu

Narko-terörizmle mücadele kapsamında iki farklı bölgede, arazide toprağa gömülü jelikan bidonlar içerisinde 151 kilogram esrar ile esrar elemekte kullanılan 3 elek ele geçirildi.

Diyarbakır Valiliğinin açıklamasında şöyle denildi:

"​​Bölgemizde yaşayan vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması ve terörle mücadele kapsamında yürütülen operasyonlara artan bir azim ve kararlılıkla sürmektedir."

Yorumlar (0)