Sigorta parası için hamile eşini uçurumdan atmıştı! Katil kocadan şaşırtan talep

Muğla'nın Fethiye ilçesi Kelebekler Vadisi'nde 4 sene önce hamile eşini 400 bin liralık ferdi kaza sigortası ücretini alabilmek için kayalıklardan iterek öldürdüğü öne sürülen Hakan Aysal’a ağır müebbet hapis cezası verilmişti. Katil koca ise bu karara karşı çıkarak, akıl almaz bir talepte bulundu.

GÜNDEM 19.06.2022, 09:29 19.06.2022, 09:36
Sigorta parası için hamile eşini uçurumdan atmıştı! Katil kocadan şaşırtan talep

Muğla'nın Fethiye ilçesinde yer alan Kelebekler Vadisi'nde 2018 yılında kayalıklardan düşerek öldüğü düşünülen 7 aylık hamile Semra Aysal'ı (33) eşi Hakan Aysal'ın (41) iterek öldürdüğü meydana çıkmıştı. Hakan Aysal'ın karısının üzerine kredi kullandığı, cinayetten kısa süre öncesinde de Semra Aysal’a 400 bin TL değerinde ferdi kaza sigortası düzenlettiği ve bu parayı alabilmek için eşinin canına kıydığı belirlenmişti.

Müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı

Hakan Aysal hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis talebi ile 'gebe olduğu bilinen kadını öldürme', 'tasarlayarak öldürme' ve 'kasten öldürme' suçlarıyla dava açıldı. Geçtiğimiz haftalarda görülen davada Aysal’ın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası almasına karar verildi.

Mahkeme kararına itiraz etti

Alınan bilgilendirmelere göre, zanlı akıl hastalığının bulunup bulunmadığı konusunda İstanbul Adli Tıp Kurumu 1. Üst Kurulu'ndan verilecek raporla cezanın belirlenmesi gerektiğini savundu. Dosyayı istinafa götüren Aysal, karara itiraz etti.

Geniş kapsamlı rapor talep edildi

İzmir Bölge Adliye Mahkemesi tarafından gerçekleştirilen incelemede, zanlı Aysal'ın yargılama devam ederken hastanede gözetim altında bulunurken cezai ehliyetinin olup olmadığının tespit edilmesi gerekiyordu. Ancak Aysal, sadece doktor muayenesiyle akıl sağlığının yerinde olduğu sonucuna varıldığını, bu sebeple de raporun yetersiz olduğunu öne sürdü. Aysal'ın İstanbul Adli Tıp Kurumu'na sevk edilerek Gözlem İhtisas Dairesi tarafından gözetim altında tutulup geniş kapsamlı bir incelemenin sonrasında akıl sağlığı raporu verilmesi gerektiği dile getirildi. Bozulan karar ise Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi'ne yollandı. Hakan Aysal, ilerleyen günlerde tekrar hâkim karşısına çıkacak.

Yorumlar (0)