Şehit cenazesinde dikkat çeken kare!

Pençe Kartal-2 Harekâtı sırasında şehit olan kahraman askerler, devlet erkanının katılımıyla son yolculuklarına uğurlandı. Cenaze törenine Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın elinden tutarak kollarını kenetlemesi damgasını vurdu.

GÜNDEM 12.02.2021, 16:32 13.02.2021, 17:20
Şehit cenazesinde dikkat çeken kare!

Irak'ın kuzeyinde bulunan Gara bölgesinde yürütülen Pençe Kartal-2 Harekâtında bölücü terör örgütü PKK mensubu teröristlerle girdikleri çatışmada şehit olan Piyade Komando Yzb. Burak Coşkun, Muhabere Komando Yzb. Ertuğ Güler ve Muhabere Astsubay Kıdemli Çavuş Harun Turhan, başkent Ankara'da son yolculuklarına uğurlandılar.

Kahraman vatan evlatları Coşkun, Güler ve Turhan için cuma namazı sonrası Ahmet Hamdi Akseki Camisi'nde tören yapıldı.

Şehit Burak Coşkun'un babası: Doyamadık sana!

Şehit Yüzbaşı Burak Coşkun'un babası Gülbay Coşkun, Ahmet Hamdi Akseki Camisinde kılınan cenaze namazı öncesinde evladının Türk bayrağına sarılı tabutu önüne gelerek dua etti. Baba Gülbay Coşkun, "Aslan oğlum, doyamadık sana. Hakkımı helal ettim." dedi.

Cenaze namazları kılındıktan sonra kahraman askerlerin Türk bayraklarına sarılı tabutları, askerlerin omuzlarında cenaze araçlarına taşındı.

Kocalarını bordo bereyle uğurladılar

Tören geçişi esnasında şehit Yüzbaşı Burak Coşkun'un eşi Müge Coşkun ile şehit Yüzbaşı Ertuğ Güler'in eşi Gizem Güler, başlarına taktıkları bordo bere ile kocalarına son kez el salladılar. Şehit Burak Coşkun'un 6 yaşındaki kızı İnci Coşkun ise, şehit babası için düzenlenen töreni annesi Müge Coşkun'un kucağında oturarak izledi.

Çavuş Harun Turhan'ın babası: Oğlum hiçbir görevden kaçmadı

Şehit Harun Turhan'ın babası Mustafa Turhan ise, kahraman oğlunun hiçbir zaman hiçbir görevden kaçmadığını belirterek, "Güle güle git oğlum." sözleriyle evladına veda etti. Güçlükle ayakta duran baba Mustafa Turhan'ı askerler teselli etti.

Hulusi Akar: Kanları yerde kalmadı

Mustafa Şentop, Fuat Oktay, Kemal Kılıçdaroğlu, Devlet Bahçeli ve Hulusi Akar şehitlerin ailelerinin yanlarına gelerek başsağlığı dileğinde bulundular. Çok üzgün ve yorgun olduğu görülen Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar ise şehit ailelerine, "Kanları yerde kalmadı." dedi. Millî Savunma Bakanlığı tarafından bugün sabah saatlerinde yapılan açıklamada, Pençe Kartal-2 Harekâtı'nda 33 teröristin etkisiz duruma getirildiği bilgisi paylaşılmıştı.

Törende dikkat çeken kare!

Tören sırasında Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın, yorgun ve çok üzgün olduğunu fark ettiği Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın koluna girmesini istediği ve ellerini birbirlerine kenetlediği görüldü.

Törenden sonra aziz şehitler Yüzbaşı Burak Coşkun ve Yüzbaşı Ertuğ Güler'in naaşları Cebeci Askeri Şehitliği'ne, kıdemli Çavuş Harun Turhan'ın naaşı ise defnedilmek üzere Sincan Cimşit Mezarlığı'na taşındı.

Törene katılanlar

- Şehit aileleri
- TBMM Başkanı Mustafa Şentop
- Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay
- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu
- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli
- Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar
- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu
- Adalet Bakanı Abdulhamit Gül
- Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk
- Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan
- Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk
- Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler
- Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar
- Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan ÖZBAL
- Hava Kuvvetleri Komutanı Hava Orgeneral Hasan Küçükakyüz
- BBP Genel Başkanı Mustafa Destici
- AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş
- Vatandaşlar

Yorumlar (0)