Seçil Erzan 4. kez hakim karşısında: Ünlü futbolcular ifade verecek

Kamuoyunda "yüksek karlı gizli fon" adıyla bilinen, 2'si tutuklu 7 sanığın yargılandığı dolandırıcılık davasında sanıklar arasında yer alan Seçil Erzan’ın, bugün 4. kez hakim karşısına çıkacağı davada ünlü futbolcuların da bugün ifade vermesi bekleniyor.

GÜNDEM 08.03.2024, 11:30 08.03.2024, 11:34 Buse Önder
Seçil Erzan 4. kez hakim karşısında: Ünlü futbolcular ifade verecek

İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden gizli fon dolandırıcılığı davası kapsamında, eski bankacı Seçil Erzan ve 6 diğer sanık bugün 4. kez hakim karşısına çıkacak. Erzan ve diğer sanıklar, futbolcular ve iş insanlarından yaklaşık 26 milyon dolar dolandırmakla suçlanıyor.

200 sayfalık rapor dava dosyasında

Duruşmaların önceki aşamalarında savunma yapan 7 sanıktan biri olan Seçil Erzan'ın yanı sıra, dolandırıldıklarını iddia eden 11 müşteki de mahkemede ifade vermişti. Mahkeme dosyasına, Erzan'a ait cep telefonlarındaki bilirkişi incelemesine dair 200 sayfalık rapor da eklendi.

Raporda, Erzan ile banka yetkilileri arasındaki yazışmaların yanı sıra, Fatih Terim ve Arda Turan'ın kredileri hakkında yapılan konuşmalara da yer verilmişti. Ancak, mahkeme dosyasında ayrıntılı bir bilgi verilmedi.

Futbolcuların duruşmaya katılması bekleniyor

Dava kapsamında 7,5 milyon dolar dolandırılan Arda Turan, daha önceki üç duruşmaya katılmamıştı. 4. duruşmada, Turan'ın yanı sıra, mazeret bildiren Emre Belözoğlu, Selçuk İnan ve Fernando Muslera'nın müşteki olarak dinlenmesi bekleniyor. Bu isimlerin duruşmaya katılmamaları durumunda, zorla getirme kararı çıkartılacak.

Erzan hakkında 252 yıl hapis

Ana iddianame sonrasında hazırlanan yeni iddianamede, Seçil Erzan hakkında "özel belgede sahtecilik" ve "nitelikli dolandırıcılık" suçlarından 77 yıldan 252 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Diğer sanıklar Ali Yörük, Kerem Can, Hüseyin Eligül, Nazlı Can, Atilla Yörük ve Asiye Öztürk için ise aynı suçlardan 3 yıl ile 85 yıl arasında hapis cezası talep ediliyor.

Ne olmuştu?

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanık Seçil Erzan'ın, bir bankanın Levent'teki şubesinde müdür olarak çalıştığı ve müşteki Bülent Çeviker'den kişisel güven ilişkisine dayalı 2 milyon dolar alarak yüksek kar vaadiyle yeniden kendisine iade edeceği bildirilmişti. İddianameye göre, müşteki Çeviker'e para karşılığında verilen yazılı evraklar sonrasında, Çeviker'in Erzan'a ulaşamaması ve durumu bankaya bildirmesi üzerine başlatılan soruşturmada, Erzan hakkında suç duyurusunda bulunulmuştu.

Erzan'ın kullanmış olduğu yöntemle, futbolcular, iş insanları ve çeşitli meslek gruplarından müştekilere, yüksek kar getirisi olan güvenilir bir fon bulunduğunu ve kamuoyunda tanınan isimlerin bu fona dahil olduğunu söyleyerek, müştekileri bu fona para yatırmaya ikna ettiği belirtiliyor. Ancak, iddianamede, gerçekte böyle bir fonun hiç olmadığının tespit edildiği ifade edildi.

İddianame ayrıca, Erzan'ın müştekilerden aldığı paraları kullanarak sahte belgeler oluşturduğunu, bu belgelere bankanın kaşesini ve ıslak imzasını atarak müştekilere teslim ettiğini ve dolandırıcılık kastıyla hareket ettiğini ortaya koydu.

Yorumlar (0)