Futbolun ünlü isimleri için yarın son gün! Zorla getirme kararı çıkabilir

Seçil Erzan'ın yarın hakim karşısına çıkacağı "yüksek karlı gizli fon" davasının 4. duruşmasına Arda Turan, Emre Belözoğlu, Selçuk İnan ve Fernando Muslera müşteki sıfatıyla katılacak. Yarınki duruşmaya katılmamaları durumunda bu isimler hakkında zorla getirme kararı çıkarılacak.

GÜNDEM 07.03.2024, 14:21 Hakan Öksüz
Futbolun ünlü isimleri için yarın son gün! Zorla getirme kararı çıkabilir

Eski bankacı Seçil Erzan'ın sanık olarak tutuklu yargılandığı "yüksek karlı gizli fon" davasının duruşması İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yarın görülecek. Kamuoyunda "Fatih Terim fonu" olarak bilinen dolandırıcılık davasında 2'si tutuklu, 7 sanık yargılanıyor. 

Seçil Erzan'ın 76 yıldan 249 yıla kadar hapsi talep ediliyor.

Eski futbolcuların da aralarında yer aldığı kişileri 26 milyon dolar civarında dolandırmakla suçlanan Seçil Erzan, 4. defa mahkemeye çıkacak. Davanın kilit ismi olan Seçil Erzan hakkında 76 yıldan 249 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor. Dolandırıldıklarını öne süren 11 müşteki, daha önce sanık sıfatıyla duruşmalara katılarak ifade vermişti.

Bilirkişi raporu dava dosyasında

Davanın üçüncü duruşmasından sonra Seçil Erzan'ın cep telefonu incelendi, 200 sayfalık bilirkişi raporu dava dosyasına girdi. Raporda banka yetkilileri ve Seçil Erzan'ın yazışmalarının yanı sıra Arda Turan ve Fatih Terim'in kredileri ile konuşmaları da yer alıyordu.

Arda, Emre, Selçuk ve Muslera hakkında zorla getirme kararı çıkabilir

Teknik direktör Arda Turan, Seçil Erzan tarafından yaklaşık 7,5 milyon dolar dolandırıldı ancak henüz duruşmalara katılmadı. 

Eski futbolcular Emre Belözoğlu ile Selçuk İnan'ın yanı sıra Galatasaray'ın kalecisi Fernando Muslera'nın da henüz duruşmalara katılmadığı kaydedildi. Yarınki duruşmada bu isimlerin müşteki olarak dinlenecekleri belirtildi. Duruşmaya katılmamaları durumuna bu isimler hakkında zorla getirme kararı çıkacak.

Yorumlar (0)