Ölümlü set kazası davasında gelişme: Cezaevine gönderildi

Alec Baldwin, "Rust" filmindeki görüntü yönetmeninin ölümüne neden olan silahla ilgili davada ikinci kez "kasıtsız adam öldürme" suçlamasıyla karşı karşıya kalındı. Davada, bir set çalışanı suçlu bulundu.

MAGAZİN 07.03.2024, 14:44 08.03.2024, 11:35 Buse Önder
Ölümlü set kazası davasında gelişme: Cezaevine gönderildi

Ekim 2021'de çekimleri devam eden "Rust" filmi setinde görüntü yönetmeni Halyna Hutchins'in vurularak hayatını kaybetmesiyle ilgili olarak, Alec Baldwin'a yeni bir suçlama geldi. 65 yaşındaki aktör, daha önce düşen suçlamalardan kurtulmuştu ancak ortaya çıkan yeni kanıtlarla birlikte tekrar "kasıtsız adam öldürme" suçlamasıyla karşı karşıya kaldı.

Yeni kanıtlar arasında "oyuncunun tuttuğu silah değiştirilmişti" ifadesi yer alıyor.

Set çalışanı suçlu bulundu

Film setindeki ateşli silahların güvenliğinden sorumlu olan Hannah Gutierrez-Reed, trajik kazanın ardından suçlu bulundu. 26 yaşındaki Reed, "kasıtsız adam öldürme" suçundan hakim tarafından suçlu bulundu ve doğrudan cezaevine gönderildi. Mahkeme, Reed'in ihmalkar, dikkatsiz ve düşüncesiz davrandığına hükmetti.

Hannah Gutierrez-Reed, mahkeme tarafından suçlu bulunması üzerine 18 ay cezaevinde kalacak ve ayrıca 5 bin dolar ceza ödemek zorunda kalacak. Reed'in avukatları ise müvekkilinin günah keçisi olduğunu, asıl sorumluluğun Alec Baldwin'de olduğunu savundu. Mahkemede, Reed'in ihmalkar, dikkatsiz ve düşüncesiz davrandığı ifadeleri kullanıldı.

Mahkeme Temmuz ayında olacak

Gelecek temmuz ayında Alec Baldwin, "Rust" filminin setindeki trajik kazayla ilgili mahkeme karşısına çıkacak. Davanın 9 Temmuz'da başlaması planlanıyor ve 9 gün sürmesi bekleniyor. Eğer suçlu bulunursa, 18 aya kadar hapis cezasına çarptırılabilir.

Yorumlar (0)