Taksici Oğuz Erge’yi öldüren cani katilin cezası belli oldu!

İzmir'de taksici Oğuz Erge'nin aracına aldığı kişi tarafından silahla öldürüldüğü davada sanık Delil Aysal, herhangi bir ceza indirimi uygulanmadan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına ve 17 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

GÜNDEM 08.03.2024, 12:20 Buse Önder
Taksici Oğuz Erge’yi öldüren cani katilin cezası belli oldu!

İzmir'in Gaziemir ilçesinde, soğuktan üşümemesi için taksici Oğuz Erge'yi (44) aracına alan Delil Aysal (19), şoförü tabancayla öldürüp cep telefonu ile kulaklığını gasp etmişti. Aysal'ın cezası İzmir 10. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından belirlendi.

Mahkeme, Aysal'a "nitelikli öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis, "nitelikli yağma" suçundan 14 yıl 10 ay ve "ruhsatsız silah taşıma" suçundan 2 yıl 10 hapis cezası verdi.

Zanlı Aysal'ın cezai ehliyetinin de tam olduğu önceki günlerde tespit edilmişti.

Ne olmuştu?

Olay, 31 Ocak'ta Buca Gediz Mahallesi'nde yaşanmıştı. Oğuz Erge, kapüşon ve maske takan Delil Aysal'ı aracına almıştı. Gaziemir'e gitmekte olan Aysal, Gaziemir Belediyesi yakınlarına vardıklarında arka koltuktan tabancayla üç el ateş ederek şoförü ağır yaralamıştı. Erge, hastanede hayatını kaybetmişti.

Şüpheli, olay yerindeki para ve eşyayı alarak kaçmış, polis tarafından 110 saatlik güvenlik kamerası görüntülerinin incelenmesi sonucu saklandığı adreste yakalanmıştı. İddianamede, Aysal'a "nitelikli adam öldürme", "nitelikli yağma" ve "ruhsatsız silah taşıma" suçlarından ceza talep edilmişti.

Yorumlar (0)