SDG ve Hasip Kaplan'dan çağrı

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Fırat’ın doğusuna başlattığı “Barış Pınarı Harekâtı” ardından Suriye Demokratik Güçleri (SDG)den genel seferberlik çağrısı...

GÜNDEM 09.10.2019, 16:59 09.10.2019, 17:09
SDG ve Hasip Kaplan'dan çağrı

"İnsanlarımızı, tüm etnik grupları Türkiye sınırına yakın bölgelere gitmeye ve hassas tarihi bir dönemde direniş göstermeye çağırıyoruz" şeklinde yapılan açıklamada seferberliğin üç gün süreceği de belirtildi.

Yapılan çağrıda ayrıca bölgede gerçekleşmesi muhtemel sivil kayıplarını da önleme amacıyla Amerika Birleşik Devletleri öncülüğündeki DEAŞ ile mücadele koalisyonundan da Suriye’nin kuzeyindeki hava sahasının kapatılması talebi iletildi.

Barış Pınarı Operasyonu kastedilerek harekât sebebiyle “insanlarımız insani bir felaketin içine girebilir.” ifadesi kullanıldı.

ABD’nin DEAŞ ile mücadele koalisyonundaki en bilinen müttefiki son günlerde de haberlerde aktarıldığı üzere Suriye Demokratik Güçleri’nin de ana kemiğini oluşturan örgütün PKK uzantısı YPG olduğu biliniyor.

Türkiye açısından ise YPG PKK'nın Suriye kolunun bir oluşumu olması sebebiyle terör örgütü kapsamında kabul ediliyor.

SDG’nin "Canlı kalkan" adımı

Suriye-Türkiye sınırında Akçakale’nin karşısında bulunan Tel Abyad’daki Kürt yönetiminin eş başkanı Berivan Halid, Türkiye sınırına bir kilometre uzaklıkta çadır kurup oturma eylemi yapılacağını ve Türkiye'ye karşı canlı kalkan olacaklarını belirtti.

Halid’in Alman basınından DPA’ya yaptığı açıklama Barış Pınarı Harekâtını kapsayan bölgede 1 milyona yakın sığınmacı ve DEAŞ militanlarının tutuklu olduğu hapishaneleri hatırlatan SDG sorumlusu  harekât sonrası karışıklığa dair de uyarılarda bulundu.

Hasip Kaplan’da twitterdan çağrı yaptı

HDP milletvekili Hasip Kaplan’da 7 Ekim tarihinde twitterdan yaptığı çağrı da “Dünyanın bütün barış severleri ROJOVA’ya canlı kalkan olmaya” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)