Avrupa Parlamentosu yerine Rusya'ya çalışmışlar!

Avrupa Parlamentosu adına açılan bir internet sayfası ve bağlı sosyal medya hesaplarının, Rus bir gazetenin içeriklerini paylaştığı ortaya çıktı.

DÜNYA 09.10.2019, 17:03
Avrupa Parlamentosu yerine Rusya'ya çalışmışlar!

"Avrupa Parlamentosu'nun aylık haberleri" için bir internet sayfası olduğunu iddia eden EP Today'in, içeriğinin %99'undan fazlasının Rusya'da yayın yapan RT gazetesinin içeriğiyle aynı olduğu ortaya çıktı. Avrupa Birliği tarafından kurulan ve Avrupa Birliği'yle alakalı bilgi kirliliğini önlemek amacıyla çalışan EUvsDisinfo isimli internet sayfası, EP Today'in "Avrupa Parlamentosu'nun ismini yasal izin olmadan ve yanıltıcı bir şekilde kullandığını" söylüyor.

EP Today, kendisini "Avrupa Parlamentosu'nda görev alan parlamenterlerin, seslerini diğer parlamenterler ve siyasetçilerin duyması için makaleler yazdıkları" bir internet sitesi olduğunu iddia ediyor. Sitenin Avrupa Birliği logosunu ve renklerini de kullanması, gerçekten de Avrupa Birliği'ne ait bir site olduğu izlenimini uyandırıyor.

Avrupa Parlamentosu'nun haberlerini ilettiğini iddia eden internet sitesi, orijinal içerik yayınlamamakla birlikte içeriğinin çoğunu RT gazetesinden almış. EUvsDisinfo'nun istatistiklerine göre 24 Ekim 2018'den bu yana, internet sitesindeki haberlerin %47'si RT'den kelimesi kelimesine alınmış haberler.

6 Nisan 2017'den 3 Ağustos 2019'a kadar ise Avrupa Parlamentosu parlamenterlerinden sadece 25 kez içerik sağlayan EP Today, toplam içeriğinin sadece %0.14'ünü Avrupa Parlamentosu'na dair üretiyor.

EUvsDisinfo, Avrupa Parlamentosu'nun, adına yayın yapan internet sitesiyle Eylül ayında temasa geçip kamuoyunu yanıltmayı kesmesi yönünde uyarıda bulunduğunu belirtti.

EP Today isimli internet sitesi, 24 Ekim 2018'e kadar Voice of America (Amerika'nın Sesi) isimli haber ajansını kopyalıyormuş.

EUvsDisinfo, EP Today'in içerik kopyaladığı ajansı değiştirmesinin sebebini, RT'nin daha büyük bir uluslararası kitleye ulaşması olduğunu belirtti.

Yorumlar (0)