Şanlıurfa'da PKK/KCK operasyonu: 24 şüpheli adliyede

Şanlıurfa'da terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik yürütülen operasyonda gözaltına alınan 24 şüpheli, geniş güvenlik önlemleriyle adliyeye getirildi. Gözaltına alınan isimlerin arasında HDP ve DBP'nin Suruç ilçe başkanlarının da yer aldığı belirtildi.

GÜNDEM 30.03.2023, 11:13 Hakan Öksüz
Şanlıurfa'da PKK/KCK operasyonu: 24 şüpheli adliyede

Terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik operasyonlar gece gündüz devam ediyor. Şanlıurfa'da yapılan operasyonda yakalanan 24 kişinin adliyeye sevk edildiği kaydedildi. Adliyeye sevk edilen şüphelilerin arasında DBP ve HDP Suruç ilçe başkanlarının da yer aldığı belirtildi. 

Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından verilen talimatla birlikte PKK/KCK'nın faaliyetlerinin deşifresi için çalışmalara başlandı. Terör örgütüne katılım maksatlı Şanlıurfa'ya gelen kişiler ile bu kişilere yardım ettiği tespit edilen şüpheliler gözaltına alındı.

HDP ve DBP'nin Suruç ilçe başkanları da gözaltında

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Suruç İlçe Başkanı R.B ile HDP Suruç İlçe Başkanı Y.G'nin de aralarından yer aldığı 24 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliye sevk edildi. 27 Mart'ta düzenlenen operasyonda 26 kişinin yakalandığı, sorgularının ardından 2 kişinin serbest bırakıldığı hatırlatıldı.

Yorumlar (0)