Sakarya'daki patlamada "sabotaj" var mı? Açıklama geldi

Sakarya'da bulunan havai fişek fabrikasında meydana gelen patlamada saldırı ya da sabotaj izi ile karşılaşılmadığı ifade edildi. 

GÜNDEM 06.07.2020, 14:36
Sakarya'daki patlamada "sabotaj" var mı? Açıklama geldi

Sakarya'nın Hendek ilçesinde yer alan havai fişek fabrikasında 3 Temmuz günü korkunç bir patlama gerçekleşmişti. Patlamaya güçlükle müdahale edilirken, 6 kişi yaşamını yitirmişti.

Birçok çalışanın yaralı olarak kurtulduğu patlamayla ilgili olarak 4 kişinin gözaltına alındığı bildirilmişti. 

İtfaiye, jandarma ve Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) personelinden meydana gelen ekipler, havai fişek fabrikasının bulunduğu bölgede arazi taramasını sürdürüyor. 

Havai fişek fabrikasından alınan numuneler başkent Ankara'ya ulaştırıldı. Söz konusu numuneler, Jandarma Genel Komutanlığı Kriminal Laboratuvarı'nda incelemeye alındı. 

"Patlayıcı madde bulunmadı"

Bu numunelerin üzerinde kimyasal analizler gerçekleştirildi.

Yapılan analizlerde patlayıcı madde bulunmazken, yangını başlatan ya da hız kazandıran petrol türevi de tespit edilemedi. 

"Kaza sonucu gerçekleşti"

Savcılık, havai fişek fabrikasının bulunduğu bölgede yapılan ilk incelemelerin ardından patlamaya ilişkin değerlendirmede bulundu. 

Açıklamada, ilk tespitlere göre patlamanın kaza neticesinde gerçekleştiği, saldırı ya da sabotaja ilişkin herhangi bir bulgu ortaya çıkmadığı ifade edildi. 

Yorumlar (0)