Sahte avukat adliyede dolaşırken yakalandı

Adana’da, sahte avukat kimliği ve cübbesi ile kendisini avukat olarak tanıttığı kişileri dolandırmaya çalıştığı belirtilen Betül. S. (37), adliye koridorunda gezerken yakalandı.

GÜNDEM 24.03.2024, 13:20 25.03.2024, 11:03 Buse Önder
Sahte avukat adliyede dolaşırken yakalandı

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü bir soruşturma, Adana Adliyesi'nde avukatlık mesleğini sahte kimlikle temsil ederek dolandırıcılık girişiminde bulunduğu şüphesiyle Betül S. isimli bir kişinin gözaltına alınmasına sebep oldu. Yetkililer, sahte avukatlık kimliği kullanarak dolandırıcılık eylemlerine teşebbüs ettiği öne sürülen Betül S.'nin, başka bir avukat adına düzenlenmiş sahte kimlikle kendisini avukat olarak tanıttığını belirtti.

Polis ekipleri tarafından yapılan incelemede, Betül S.'nin adliye ve mahkeme salonları ile baro lokalinde avukat cübbesiyle fotoğraf çektirip sosyal medya hesaplarından paylaştığı tespit edildi. Bu durum, şüphelinin sahte kimlikle avukatlık mesleğini icra ettiği izlenimini uyandırdı ve soruşturmanın derinleşmesine yol açtı.

4 ayrı suçtan suçlu bulundu

Adana Emniyet Müdürlüğü ekipleri, hakkında yakalama kararı bulunan Betül S.'yi adliye koridorunda gezerken yakalayarak gözaltına aldı. Şüphelinin evinde yapılan aramada ise sahte avukat kimliği, avukat cübbesi, ruhsatsız bir tabanca ve dolandırıcılık eylemlerinde kullanıldığı değerlendirilen çok sayıda adli evrak ele geçirildi.

Betül S., emniyetteki işlemlerin ardından "nitelikli dolandırıcılık", "kamu görevinin usulsüz olarak üstlenilmesi", "özel işaret ve kıyafetlerin usulsüz kullanılması" ve "resmi belgede sahtecilik" suçlarından Adana Adliyesi'ne sevk edildi. Burada çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Yorumlar (1)
Ali Küçük 1 ay önce
Adana ilinde bazı her siyaside adamı olan avukatlar iş takipçilerine kimlik ve kıyafet zaten alıyor. Hastanelerde beyaz önlük misali. Baro bunu biliyor. Avukatlar olarak bu avukatları uyarıyor söylüyoruz bu seferde komisyonlara üye olarak alıyor. Baro hırsızı suçluyu koruma yeri olmuş.