Sağlık Bakanı'ndan koronavirüs açıklaması: Hiçbir vaka tespit edilmedi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüse ilişkin güncel bilgileri paylaştı. Koca, Türkiye'de koronavirüs vakasının bulunmadığı bilgisini tekrarladı.

GÜNDEM 26.02.2020, 18:10 27.02.2020, 01:43
Sağlık Bakanı'ndan koronavirüs açıklaması: Hiçbir vaka tespit edilmedi

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu toplantı sonrasında basın açıklaması yaptı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sınır kapılarında koronavirüse yönelik oluşturulan sahra hastanelerindeki durumu yerinde inceleyeceğini bildirdi.

İran'dan getirilen Türk vatandaşları ile ilgili Bakan Koca, "Şu ana kadar ateş veya hastalık bulgusu anlamında bir farklılık olmadığını özellikle söylemek istiyorum." ifadelerini kullandı.

Koca, "Bugün itibariyle İran ile olan kara sınır kapılarımızda özellikle sahra hastanelerimizi oluşturup İranlı hiç kimseyi almamaya ama gelmek isteyen vatandaşlarımızla ilgili de 14 günlük izolasyon ve karantina dönemini veya evde gözlem dahil olmak üzere nasıl uygulayacağımızı gelen kişilere anlatarak bu süreci devam ettirme noktasında Bilim Kurulu'nun bir yaklaşımı oldu." dedi.

Pozitif çıkan vaka yok

Sağlık Bakanı Koca, şu ana kadar hiçbir ilde test sonucu pozitif çıkan koronavirüs vakası olmadığını bildirdi. 

"Komşularımızda vakaların artması sebebiyle tedbirlerimizi yoğunlaştırmamız gerekti"

Bakan Koca, "Yunanistan'da 1 vakanın bildirilmesi, komşularımızda vakaların artması sebebiyle tedbirlerimizi yoğunlaştırmamız gerekmiştir." ifadelerini kullandı.

Yunanistan'da koronavirüs

Yunanistan'da 1 vakanın bildirilmesi, komşularımızda vakaların artması sebebiyle tedbirlerimizi yoğunlaştırmamız gerekmiştir.

Yorumlar (0)