Saadet ve Gelecek Partisi'nde yerel seçim telaşı: Akşener, ittifak kapılarını kapattı!

Meral Akşener'in Afyonkarahisar’daki mitinginde yerel seçimler ile ilgili kullandığı ifadelerinin ardından Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nu ziyarete gitti. İki isim, görüşmesinde yerel seçim sürecinde nasıl bir yol izleneceği konuştu.

GÜNDEM 29.08.2023, 12:43
Saadet ve Gelecek Partisi'nde yerel seçim telaşı: Akşener, ittifak kapılarını kapattı!

6 masanın genel seçimleri kaybetmesi üzerine ittifak olan parti liderleri birbirine girdi.

Akşener, ittifak kapılarını kapattı!

İyi Parti lideri Meral Akşener, geçtiğimiz günlerde Afyonkarahisar'da yaptığı açıklamalarda, siyasi partilere yerel seçimlere yalnız başına girme çağrısı yaptı.

Akşener, bu açıklamalarıyla birlikte diğer muhalefet partilerine ittifak kapılarını da kapattı.

Akşener'in bu sözlerinin yanı sıra CHP'de ise seçimlere kendi listelerinden dahil ettikleri Deva, Gelecek, Demokrat ve Saadet Parti nedeni ile tabandan eleştiriler geldi.

Akşener'in açıklamaları ittifak ortaklarını telaşlandırdı

Parti tabanı, küçük ortak diye tabir edilen söz konusu bu partilerin seçimlere herhangi bir oy katkısı sağlamadığını, aksine CHP bünyesinden seçilecek kendi vekillerinin yerlerinin işgal edildiği görüşünde.

Durum böyle olunca Saadet, Deva, Gelecek ve Demokrat Parti'nin yerel seçim için ne yapacağı daha da belirsizleşti.

Meclis'te kurulan Gelecek ve Saadet Partisi ittifakının ise yerel seçimlerde de devam edeceği belli olurken Akşener'in açıklamaları, her iki tarafta da adeta soğuk duş etkisi yaptı.

Davutoğlu, Karamollaoğlu'na ziyarete gitti

Yaşanan tüm bu gelişmelerin ardından Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nu ziyarete gitti.

Saadet Partisi Genel Merkezi'nde gerçekleşen görüşmenin en önemli gündem maddesi ise Akşener'in ifadeleri ile CHP'nin yaklaşımı sonrası yerel seçim sürecinde nasıl bir yol izleneceği oldu.

Görüşmede, yerel seçim hazırlıklarına yönelik yerel teşkilatlar ile genel merkez birimleri arasında istişarelerin başlaması yönünde karar verildi.

Diğer yandan Davutoğlu ile Karamollaoğlu, 1 Ekim tarihinde başlayacak olan yeni yasama döneminde iki partinin de TBMM'deki grubunun öncelikli gündemleri ve işleyiş ilkeleri konusunda da mutabık kaldı.

Yorumlar (0)