Rusya’dan tarihi açıklama! 4 bölge resmen ilhak edildi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna’nın Zaporijya, Herson, Luhansk ve Donetsk bölgelerinin resmen ilhak edildiğini açıkladı. Putin, “Zaporijya, Herson, Luhansk ve Donetsk halkları, bizim halklarımızdır” dedi. 

GÜNDEM 30.09.2022, 16:24
Rusya’dan tarihi açıklama! 4 bölge resmen ilhak edildi

Son olarak Zaporijya ve Herson’un bağımsızlıklarını tanıyan kararnameyi imzalayan Rus lider Vladimir Putin, Kremlin Sarayı’nda tarihi açıklamalarda bulundu. Ukrayna sınırları içerisinde yer alan Zaporijya, Herson, Luhansk ve Donetsk bölgelerinin artık resmen Rus toprağı olduğunu duyuran Putin, “Dört bölge kararını verdi. Bu, milyonlarca insanın tercihidir. Artık sonuçlar bu şekilde kabul edilecektir. 4 bölgenin halkları bunu istediler ve elde ettiler. Bu Birleşmiş Milletler’in ilk maddesidir. Her toplum kendi kaderini kendi tayin eder. Bu bir haktır” ifadelerini kullandı. 

“Bu insanlar, yeniden milli birliğe inandılar, bu yönde karar aldılar”

“Bizim nesillerimiz her zaman doğru için savaşmışlardır” diyerek sözlerine devam eden Vladimir Putin, “Bizim atalarımız ve dedelerimiz, birer vatansever olarak ülkelerine hizmet ettiler. Ukrayna’da Nazi yapılanmasının nasıl oluştuğunu hep birlikte gördük. Bu 4 bölgedeki insanlar, kendi gelecekleri için sandık başına gittiler. Bu insanlar, yeniden milli birliğe inandılar, bu yönde karar aldılar. Devrimden sonra bizi ayıran sınırlar vardı. 1991’deki referanduma rağmen bizim büyük ülkemizi parçaladılar. Bunu sanki gerçekmiş gibi insanlara anlattılar” şeklinde konuştu. 

“Bu bölgelerde yaşayan halklarımız, yeniden anavatanlarına kavuşmak istediler”

Referandum sonuçlarının çok net olduğunu belirten Putin, “Aramıza sınırlar örüldü ve çok acılar çekildi ancak artık bunların bir önemi yok. Sovyetler Birliği artık yok, şu anki Rusya’nın da böyle bir ihtiyacı yok. Bu sadece halkların kendi kararıdır. Milyonların kararından daha önemli hiçbir şey olamaz. Bu bölgelerde yaşayan halklarımız, yeniden anavatanlarına kavuşmak istediler” ifadelerini kullandı. 

“Bizim için artık Luhansk, Donetsk, Herson ve Zaporijya tartışmaya kapalı konulardır”

Konuşmasında Batı dünyasına da seslenen Putin, “Batı’nın sesimizi duymasını istiyoruz. Bu dört bölgedeki insanların her biri artık Rus vatandaşıdır. Biz Kiev rejimine bir an önce düşmanlığı bırakmaları yönünde birçok çağrı yaptık. Bizim için artık Luhansk, Donetsk, Herson ve Zaporijya tartışmaya kapalı konulardır. Ancak bunun kabulü ile barışçıl bir çözümü konuşabiliriz. İnsanların özgür iradesine herkes saygı duymak zorunda. Batı dünyası, en temel insan hakları bile görmezden geliyor. Bu da yetmezmiş gibi dünyayı ikiye bölüyorlar. Batı dünyası ve Ukrayna, Rusya Federasyonu’nun birliğini bozamaz. Buna izin vermeyiz” dedi. 

“Bu 4 bölge, bugün itibaren Rusya Federasyonu’nun birer parçasıdır”

Batılı devletlerde Rus fobisi oluştuğunu dile getiren Putin, “Bizim devletimiz, güçlü bir merkezi kuvvettir. Biz kendi halklarımızı kolonileştirmiyoruz. Bunları Batılı ülkeler tarihleri boyunca yapmıştır. Biz tüm halklarımızla paramızı, dünyamızı ve gücümüzü paylaştık. Bugün gelinen son noktada bazı hasarları telafi ediyoruz. Batı yıllardır Donetsk halkına demokrasi getireceğini söylüyor. İşte bu tam olarak Batı’nın ikiyüzlülüğüdür. Bu 4 bölge, bugünden itibaren Rusya Federasyonu’nun birer parçasıdır” şeklinde konuştu. 

Yorumlar (0)