Rusya Kazakistan'da çıkarmaya hazırlanırken Türk Devletleri'nden mesaj geldi

Kazakistan’da LPG’ye yapılan zammın ardından başta şoför ve sürücüler olmak üzere on binlerce kişi sokaklara inmişti. 3 Ocak’ta başlatılan protestolar, ülkenin hemen hemen tüm şehirlerine yayılmışken 2 şehirde OHAL ilan edildi. Zammın geri çekildiğini belirten hükümet, protestoların dinmemesi üzerine istifa etti. Rusya, Kazakistan’da “ordu yardımı” göndermeye hazırlanırken Kazakistan’a destek mesajı Türk Devletleri Teşkilatı’ndan geldi. 

GÜNDEM 06.01.2022, 12:30
Rusya Kazakistan'da çıkarmaya hazırlanırken Türk Devletleri'nden mesaj geldi

Türk Devletleri Teşkilatı, Kazakistan’daki protestoların büyümesi ve Rusya’nın destek amacıyla ordu gönderip karşılığında Ruslara yönelik birtakım ayrıcalıklar istemesi üzerine Türk devletine destek mesajı yayınladı. Kazakistan’ın mesajından öne çıkan noktalar şu şekildeydi: “Türk Devletleri Teşkilatı üye ülkeleri olarak Kazakistan’da istikrar ve barış sürecine verdiğimiz önemi vurguluyor. Üye ülkemiz olan Kazakistan ile güçlü dayanışmada olduğumuzu ifade ediyoruz.” 



“Her türlü desteği vermeye hazırız” 

“Kardeşimiz Kazak halkının normale dönüş ve sağduyu sağlamak konusundaki arzusuna güveniyoruz. Kazak yetkililerin gerginliği barışçıl adımlarla gidermek ve sükunet ile düzeni yeniden tesis etmek kapasitesine sahip olduğuna inanıyoruz. Kazakistan hükümeti ve halkının ihtiyaç duyduğu tüm destekleri vermek konusunda hazır olduğumuzu beyan ederiz. Olaylarda hayatını kaybedenler için taziyelerimizi sunar, yaralılara acil şifalar dileriz.” 

Yorumlar (0)