Ramazan ayına günler kala camilere mahyalar asılmaya başlandı

Ramazan ayına günler kala camilerde mahya asma işlemlerine başlandı. Mahyalarda bu senenin teması iman istikamet ve doğru olarak belirlendi.

GÜNDEM 25.03.2022, 11:49 27.03.2022, 09:43
Ramazan ayına günler kala camilere mahyalar asılmaya başlandı

Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte camilere mahya asma işlemleri de başladı. Vakıflar Genel Müdürlüğünün Taksim'deki atölyesinde mahya ustası Kahraman Yıldız ve ekibi tarafından hazırlanan mahyalar İstanbul’da yer alan farklı noktalardaki camilere asılmaya başlandı. Yıldız ve ekibi öğle saatlerinde Süleymaniye Camisi’ne gelerek mahyaların iki minare arasına yerleştirilmesi adına çalışmalarda bulundu.

Bu senenin teması: İman, istikamet ve doğru

Yıldız yaptığı açıklamada mahyaların yaklaşık 450 yıllık bir gelenek olduğunu vurgulayarak şu ifadelerde bulundu:

Mahyalar ramazan aylarında camilerimizi şenlendiriyor. Biz de yaptığımız çalışmalarla bu sanatı devam ettirmeye çalışıyoruz. Her sene bir tema belirleniyor. Bu senenin teması ise ‘iman, istikamet ve doğru’ olarak belirlendi. Bu anlamda İstanbul Müftülüğü tarafından bize verilen bazı sözler bulunuyor. Yaptığımız çalışmalarla bu sözleri İstanbul’da yer alan camilere asmaya çalışıyoruz. İstanbul’da 7 tane Bursa ve Edirne’de de birer cami olmak üzere toplam 9 adet mahya asacağız. Bursa’daki mahya Ulu Camii’ne, Edirne’deki mahya ise Selimiye Cami’sine asılacak. Bugün Süleymaniye Cami’sine ‘Allah için ne yaptın’ sözlü mahyamızı asacağız. Her sene gerçekleştirdiğimiz gibi Eyüp Camisi’ne ‘Hoş geldin oruç ayı’ mahyasını astık. Ramazan süresince 4 ya da 5 adet mahya asacağız.

Yorumlar (0)