'Polis, mesai arkadaşına tecavüz etti' iddiası! Hakkari Valiliği'nden açıklama

Hakkari Valiliği, polisevinde kahve içme bahanesi ile bir kadına cinsel saldırıda bulunduğu öne sürülen polis memuru hakkında açıklama yaptı. Söz konusu şahsın görevden uzaklaştırıldığını belirten valilik, olay ile ilgili soruşturmanın başlatıldığını duyurdu.

GÜNDEM 16.02.2021, 01:10 16.02.2021, 17:18
'Polis, mesai arkadaşına tecavüz etti' iddiası! Hakkari Valiliği'nden açıklama

Aktarılan bilgilere göre, Hakkari’de E.T. isimli polis memuru, 26 Ocak tarihinde 'kahve içme' bahanesiyle aynı kurumda memur olarak görev yapan G.A.Ü.’nün odasına giderek tecavüz etti. G.A.Ü., olaydan bir gün sonra başına gelen tecavüzü kurum müdürüne aktardı. G.A.Ü., bu durum üzerine bir polis memuru eşliğinde hastaneye götürüldü. G.A.Ü., 28 Şubat tarihinde ise Hakkari İl Emniyet Müdürlüğü'nde ifade vererek, mesai arkadaşı E.T. hakkında şikayette bulundu.

"Ailemin öldüreceğini söyledim"

G.A.Ü., “Ona, 'Ben bundan sonra ne yapacağım?' diye sordum. Adeta ortada kaldığımı, evlenmemiz gerektiğini, aksi durumda ailem tarafından öldürüleceğimi belirttim. ‘Evlilik düşünmüyorum, çok borcum var.’ diyerek odadan çıkıp gitti.” şeklinde ifadede bulundu.

"Rızası vardı"

Genç kadının şikayeti üzerine E.T.’nin 'cinsel saldırı' şüphesi ile ifadesine başvuruldu. E.T. ifadesinde, G.A.Ü.’nün odasına girdiğini kabul ederek, yaşananların rıza dahilinde geliştiğini öne sürdü. G.A.Ü. ile daha evvel tanışıklığının bulunduğunu söyleyen E.T., tecavüz etmediğini iddia etti.

Evlilik bahanesiyle şikayetten vazgeçirdiler

Olayın güvenlik kurumlarına yansıması üzerine E.T.’nin babası, G.A.Ü.’nün babası ile iletişime geçerek, 8 Şubat tarihinde Ankara’dan Hakkari’ye geldi. Ardından E.T. ile G.A.Ü.'nün evlendirilmesi yönünde karar verildi. Evlilik kararının akabinde E.T.’nin babası tekrar Ankara’ya dönerken, 11 Şubat tarihi için alınan sağlık raporunun sonrasında nikah randevusu alındı. Ayrıca genç kadın, polis merkezinde yaptığı şikayetinden vazgeçtiğine ilişkin bir dilekçe verdi. Şikayetin geri alınmasının ardından E.T., evlilik kararından geri adım attı.

İfadesini geri aldı

Talihsiz kadının babası Y.Ü., evliliğin yapılmaması üzerine, 12 Şubat tarihinde baba ve oğlundan şikayetçi oldu. G.A.Ü.’nün babası Y.Ü., gerçekleştirdiği şikayette, “Bu kişi ve ailesi bizle iletişime geçerek, ‘Kızın G.A.Ü. ifadesini geri alsın, biz ikisini evlendireceğiz.’ dediler. Ardından, 8 Şubat’ta E.T.’nin babası Ankara’dan buraya geldi ve biz bu kişi ile konuştuk. Evlatlarımızın evlenmeleri için aynı gün şehir merkezinde bulunan bir iş yerinden iki tane yüzük aldık, E.T'nin babası yüzükleri taktı. Yüzüklerin takılmasının ardından Ankara’ya geri döndüler. Kızım 10 Şubat tarihinde Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığı'na giderek, E.T ile nişan yaptıklarını ve nikah için gün aldıklarını söyleyerek, şikayetinden vazgeçtiğine ilişkin dilekçe sundu. Beni ve evladımı, evlenme vaadiyle kandırarak şikayetimizden vazgeçiren baba ve oğlundan şikayetçiyim.” şeklinde beyanda bulundu.

“İki kez intihara kalkıştım"

Hiç kimsenin kendisine inanmayacağını bildiği için çığlık atmadığını kaydeden G.A.Ü., E.T.’nin başkentte izinde olduğunu belirtti. Oldukça zor günler geçirdiğine işaret eden G.A.Ü., yaşadıklarından dolayı iki kez intihara kalkıştığını ve kendisine engel olunduğunu dile getirdi.

Hakkari Valiliği'nden açıklama

Hakkari Valiliği tarafından gerçekleştirilen açıklamada, "28 Ocak 2021 günü Hakkari İl Emniyet Müdürlüğü kadrosunda görev yapan sivil memur G.A.Ü., görevde bulunduğu Hakkari Polisevi'nde konakladığı odasında, yine polisevinde tanıştığı ve bir süredir arkadaşlık ettiği polis memuru E.T. tarafından cinsel saldırıya uğradığını dile getirerek şikayetçi/davacı olmuş, konu ile ilgili gerekli olay yeri inceleme faaliyetleri ve müşteki kişiye aldırılan doktor raporu hazırlanan tahkikat dosyasına dahil edilerek adli makamlara gönderilmiştir. Mağdur sivil memur G.A.Ü., şüpheli şahıs E.T. ile ailelerinin de bilgisi çerçevesinde evlenme kararı almaları üzerine Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığı'na 8 Şubat 2021 günü başvuruda bulunarak şikayetinden vazgeçmiştir. Ardından şüpheli polis memuru E.T’nin evlenmeden cayması üzerine sivil memur G.A.Ü, 10 Şubat 2021 günü bir kez daha şikayetçi olduğunu ifade etmiştir. Şüpheli polis memuru ivedilikle görevden alınmış, ayrıca Emniyet Genel Müdürlüğü'nden bir müfettiş istenerek gerekli idari soruşturmaya başlanmıştır. Konu ile ilgili adli ve idari tahkikat sürmekte olup, olay bütün yönleriyle incelenmektedir." denildi.



Yorumlar (0)