PÖH'ten "peh" dedirten tatbikat!

Osmaniye'de özel harekat polisleri (PÖH) gerçeğini aratmayan rehine kurtarma tatbikatı yaptı.

GÜNDEM 01.01.2020, 15:05 01.01.2020, 15:06
PÖH'ten "peh" dedirten tatbikat!

Osmaniye'de özel harekat polisleri (PÖH) tarafından gerçekleştirilen rehine kurtarma tatbikatında yolcuları rehin alınan otobüsteki teröristler etkisiz hale getirildi.

Senaryo gereği yolcuların bulunduğu otobüsün teröristler tarafından kaçırılması üzerine İl Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şubesi ekipleri, Osmaniye Fuar Alanı'na yönlendirildi.

"Teslim ol" çağrısına teröristlerden olumsuz yanıt alan Polis Özel Harekat (PÖH) ekipleri, İl Emniyet Müdürü Ahmet Selçuk Okumuş'un talimatıyla otobüse operasyon gerçekleştirdi.

Ses ve sis bombaları atarak camlardan ve kapılardan otobüse giren PÖH timi, yolcuları rehin alan iki teröristi saniyeler içinde etkisiz hale getirdi.

Gerçeğini aratmayan başarılı rehine kurtarma tatbikatının ardından Osmaniye Valisi Ömer Faruk Coşkun ile İl Emniyet Müdürü Ahmet Selçuk Okumuş, PÖH timlerini tebrik etti. 

Osmaniye Valisi Ömer Faruk Coşkun, gazetecilere yaptığı açıklamada, emniyet güçlerinin her an göreve hazır olduklarını bir kez daha gösterdiklerini kaydetti.

Böyle bir durumda kalınmasının asla istenmeyeceğini dile getiren Osmaniye Valisi Ömer Faruk Coşkun, "Tatbikatta görev alan arkadaşlarımıza Emniyet Müdürümüz nezdinde teşekkür ediyorum ve başarılar diliyorum. Bundan sonraki çalışmalarında Allah'tan kolaylıklar diliyorum." şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)