PÖH'ten film gibi kareler

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürlüğü ekipleri, 376 PÖH (Polis Özel Harekât) polisinin katılımıyla eğitim tatbikatı düzenledi.

GÜNDEM 03.12.2019, 14:36 03.12.2019, 15:51
PÖH'ten film gibi kareler

Sarıyer Adile Sadullah Mermerci Polis Okulunda düzenlenen eğitim tatbikatı kapsamında ekip, arazi taraması, uçak, gemi, metro operasyonları, helikopterle hedefe atış çalışmaları ve havadan indirme icra edildi.

Zırhlı araç ve helikopterle de atış yapılan tatbikatta senaryo gereği araç içinde ve arazide rehine kurtarma operasyonu düzenlendi. Polis ekipleri helikopterle takip edilen araçtan kaçan suçlulara operasyon gerçekleştirdi.

Şube müdürleri ve amirlerle tatbikatı izleyen İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, sene içinde sık sık benzeri tatbikatlar düzenlediklerini belirtti.

İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan emeği geçenlere teşekkür ederek, şöyle konuştu:
"Arkadaşların ne kadar zinde, hazır olduklarını, eğitimlerin ne kadar faydalı olduğunu birlikte seyrettik. Bu arkadaşlar Afrin’de, Güneydoğu'da, Türkiye’nin her yerinde devletimiz ne görev verirse görevini başarıyla yapan arkadaşlar. 365 gün kesintisiz eğitim yapıyorlar. Çok iyi eğitilmiş, bizim güvenimizi dört dörtlük kazanmış arkadaşlar. Onlarla gurur duyuyoruz. Adı üstünde, özel harekat şubesinin başındaki 'özel' başlığı bunu açıklıyor, özel, değerli arkadaşlar, Allah hepsini korusun."

Şehitler için dua edilen tatbikat sonrası, Dünya Büyükler Kick Boks Şampiyonasındaki başarısından dolayı polis memuru Nurettin Diler'e plaket verildi.

Yorumlar (0)