PKK'ya eleman kazandıranlar yakalandı

Diyarbakır'ın Dicle, Lice, Hani, Kocaköy, Bağlar ve Kayapınar ilçelerinde düzenlenen operasyonda bölücü terör örgütü PKK'ya eleman temin edip sahte kimlik düzenleyenlerin de aralarında bulunduğu 17 kişi gözaltına alındı.

GÜNDEM 11.12.2019, 13:01
PKK'ya eleman kazandıranlar yakalandı

Diyarbakır ilinin Dicle, Lice, Hani, Kocaköy, Bağlar ve Kayapınar ilçelerinde bölücü ve silahlı terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda örgüte eleman kazandıranların da aralarında olduğu 17 kişi yakalandı.

Diyarbakır Valiliğinin açıklamasına göre, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, bölücü terör örgütü PKK'ya eleman temin eden, teröristlere ideolojik eğitim veren, para karşılığında sahte kimlik düzenleyen ve güvenlik güçleri hakkında keşif çalışması yaparak terörist saldırılara zemin hazırlayan 19 zanlı hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Kararın ardından Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı tarafından Dicle, Lice, Hani, Kocaköy, Bağlar ve Kayapınar ilçelerindeki 29 adrese gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda 17 kişi yakalandı.

Gözaltına alınan zanlıların Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığıki işlemleri sürerken, firari 2 kişinin yakalanması için operasyon başlatıldı.

Teröristler için sahte kimlik düzenlemiş

Diğer taraftan, gözaltına alınanlardan A.N'nin Diyarbakır'ın Lice ilçesindeki sözde terörist mezarlığı sorumlusu olduğu ve evini teröristlere karargâh olarak kullandırdığı, bir ilçe belediyesinde memur olarak görev yapan R.A'nın ise para karşılığında teröristlere sahte kimlik düzenlediği ortaya çıktı.

Yorumlar (0)