PKK'ya 117 timle 'Kıran-2' operasyonu!

Mardin, Şırnak ve Batman'da jandarma, polis ve güvenlik korucularının katılımıyla terör örgütü PKK'ya yönelik 'Kıran-2 Ortak Operasyonu' başlatıldı. Operasyonda 117 tim görev alıyor.

GÜNDEM 28.08.2019, 10:35 28.08.2019, 10:43
PKK'ya 117 timle  'Kıran-2' operasyonu!

Mardin, Şırnak ve Batman'da terör örgütü PKK'ya yönelik 'Kıran-2 Ortak Operasyonu' başlatıldı.

Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin ve Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, Mardin, Şırnak ve Batman kırsalında güvenlik kuvvetlerinin ortak katılımıyla başlatılan 'Kıran-2 Ortak Operasyonu'nu Mardin'in Midyat ilçesinden yönetiyor.

Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Halis Zafer Koç, Mardin'de operasyon komutanı olarak arazide bulunuyor.

Söz konusu operasyon, PKK'lı teröristleri yakalamak ve etkisiz hale getirmek, kullandıkları sığınak, barınak ve depo alanlarını belirleyerek imha etmek amacıyla gerçekleştiriliyor.

3 ilde gerçekleştirilen operasyona jandarma komando, jandarma ve polis özel harekat ile güvenlik korucularından oluşan 117 operasyonel tim katılıyor. 

19 Ağustos'ta başladı

19 Ağustos Pazartesi günü Hakkari, Şırnak ve Van'da jandarma, emniyet birimleri ve güvenlik korucularının katılımıyla terör örgütü PKK'ya yönelik 'Kıran Operasyonu' başlatıldığı duyurulmuştu.

İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada,  Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin'in sevk ve idare ettiği operasyonda toplam 129 operasyonel timin görev aldığı bildirilmişti. 

'Kıran' operasyonunun, Kavaklı, Armutlu, Taşbaşı, Sütçüler, Ceylanlı, Oğul, Ördekli, Kırıkdağ, Doğanlı, Çimenli, Geçitli, Demirli, Faraşin, Kato Marinos ve Yalınca'da barınma alanlarında faaliyet gösterdiği değerlendirilen teröristleri etkisiz hale getirmek, bölgede bulunan yayla ve meralar ile göçerlerin kontrolünü yapmak için başlatıldığı ifade edilmişti.

Yorumlar (0)