Trump'a Türkiye'ye yaptırım çağrısı

Rus yapımı S-400 Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sisteminin ikinci batarya malzemelerinin Türkiye'ye sevkiyatı dün başladı. Bu gelişmenin ardından ABD Temsilciler Meclisi Dışişleri Komisyonu, ABD Başkanı Donald Trump'a Türkiye'ye yaptırım çağrısında bulundu.

DÜNYA 28.08.2019, 10:57
Trump'a Türkiye'ye yaptırım çağrısı

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), dün Rus yapımı S-400 Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sisteminin ikinci batarya malzemelerinin Türkiye'ye sevkiyatının başladığını bildirdi. Sistemin parçalarını taşıyan Rus nakliye uçağı, Ankara'daki Mürted Hava Meydanı'na indi.

Bu gelişmenin hemen ardından ABD Temsilciler Meclisi Dışişleri Komisyonu tarafından yapılan açıklamada, Türkiye'ye yaptırım uygulanması gerektiği kaydedildi. 

Açıklamada, "Türkiye’nin çıkarlarına hitap edecek olan ortaklık Kremlin’le değil ABD’yle yapacağı ortaklıktır." ifadesine yer verildi.

ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye'nin Rusya'dan S-400 Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sistemi alması konusunda daha önce yaptığı açıklamada, "Türkiye’yi suçlamıyorum. Felaket olan, bu meselenin Obama yönetimine dayanması." demişti.

Yorumlar (0)