PKK sürükleyerek kaçırdığı kızın kolunu kırmış

PKK’lı teröristler kaçırdıkları 13 yaşındaki kızı dere yatağında sürükleyip kolunu kırmışlar.

GÜNDEM 17.01.2020, 15:04
PKK sürükleyerek kaçırdığı kızın kolunu kırmış

Çocuklarının bölücü terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemi yapan ailelerin sayısı 137'inci gününde 68’ye ulaştı.

Oturma eylemine katılan amca Vahap Kaplan, yeğeni Besna Kaplan'ın 2013 senesinde 13 yaşındayken bölücü terör örgütü PKK mensubu teröristler tarafından dağa kaçırıldığını belirterek, “Yeğenimi PKK’lılar zorla dağa kaçırıp yolda kolunu da kırmışlar ve dere yatağında sürükleyerek götürmüşler.” diye konuştu.

Çocuklarının bölücü terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla 3 Eylül 2019 tarihinden bu tarafı çok sayıda şehirden Diyarbakır'a gelerek HDP Diyarbakır İl Başkanlığı binası önünde oturma eylemi yapan ailelerin sayısı 68’e ulaştı.

2013 yılında 13 yaşındayken bölücü terör örgütü PKK üyeleri tarafından dağa kaçırılan Besna Kaplan'ın amcası da diğer eylemcilerle birlikte evlat nöbeti tutuyor.

Amca Vahap Kaplan yeğeni Besna Kaplan'ın örgüt tarafından nasıl kaçırıldığını şu sözlerle anlattı:

“Yeğenim 2013 yılında tarlada işçi olarak çalışırken terör örgüt PKK mensupları tarafından zorla dağa kaçırıldı ve bir daha haber alamadık. Yeğenim kaçırıldıktan 2 veya 3 saat sonra derede ayakkabılarını bulduk. Yeğenimin zorla dağa kaçırıldığını öğrendik ve zorla dağa kaçırıldığı için kolunu da kırmışlar ve öyle kaçırmışlar.”

Yeğeni Besna Kaplan'a seslenen amca Vahap Kaplan, “Yeğenimin bir an önce geri gelmeni çok istiyoruz. Seni dört gözle bekliyoruz. Eğer beni duyuyor ve görüyorsan bir an önce geri gel.” dedi.

Yorumlar (0)