PKK'lılara ait tıbbi malzemeler bulundu

Bölücü terör örgütü PKK mensubu teröristler tarafından kullanılan sığınakta ilk yardım malzemeleri bulundu.

GÜNDEM 18.05.2020, 09:39
PKK'lılara ait tıbbi malzemeler bulundu

Diyarbakır ilinin Lice ilçesi kırsalında jandarmanın gerçekleştirdiği operasyonda 2 sığınakta, yaralı terör örgütü mensuplarına ilk yardım maksadıyla kullanılan çok sayıda tıbbi ile el yapımı patlayıcı (EYP) düzeneği yapımında kullanılan malzeme bulundu.

Diyarbakır'da jandarma ekipleri tarafından bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik gerçekleştirilen operasyonda, yerleri belirlenen 2 sığınakta yaralı teröristlere ilk yardım gayesiyle kullanılan çok sayıda tıbbi malzeme bulundu.

Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı tarafından Lice ilçesinin Akçabudak ve Konuk köyleri kırsalında bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik başlatılan "Şehit Jandarma Astsubay Üstçavuş Ahmet Ünver İstihbarata Dayalı Nokta Operasyonu" başarıyla sona erdi.

Düzenlenen operasyonda, bölücü terör örgütü PKK mensubu teröristler tarafından kış üstlenmesi maksadıyla kullanıldığı belirlenen, Akçabudak köyü kırsalında toprak altına kazılarak yapılmış girişinde tahtadan kapağı olan sığınak ile Konuklu köyü kırsalında toprak altına yapılmış, tabanı halı ve duvarları naylonla kaplı sığınak imha edildi.

Sığınaklar ve sığınak çevresinde toprağa gömülü jelikan bidonlar içerisinde teröristler tarafından el yapımı patlayıcı (EYP) düzeneği yapımında kullanılan 9 elektrikli fünye, 250 pil, avometre, 4'lü pil bloğu, 15 metre elektrik kablosu, 6 tüp ile 3 terörist kıyafeti, kamuflaj, 2 sırt çantası, 500 kilogram gıda malzemesi, yaşam malzemesi, örgütsel doküman ve özellikle yaralı teröristlere ilk yardım amacıyla kullanılan çok sayıda tıbbi malzeme ele getirildi.

Bulanan delil niteliği taşıyan malzemelere el konulurken, diğerleri yerinde imha edildi.

Yorumlar (0)