PKK'dan alçak "Kızılay" oyunu!

Bölücü, silahlı ve alçak terör örgütü PKK/KCK'nın, "Kürt Kızılayı" adlı sahte oluşumla finans sağlamaya çalıştığı ortaya çıktı.

GÜNDEM 15.12.2019, 16:05
PKK'dan alçak "Kızılay" oyunu!

Bölücü terör örgütü PKK/KCK'nın, yurt dışında "Kürt Kızılayı" adlı sahte oluşum kurduğu ve bu sahte oluşumla kırsal alanda silahlı faaliyet gösteren terör örgütü mensuplarına ve bölücü örgüte finans temin ettiği ortaya çıktı. Sözde Kürt Kızılayı "Heyva Sor a Kurdistan"ın İngiltere ve Japonya'da "Kurdish Red Moon", Belçika, Hollanda ve İsviçre'de "Koerdische Rode Halve Maan", Fransa'da "Crossant Rouge Kurde", Danimarka'da "Stötteforeningen Mesopotamiens Sol", Avusturya'da "Roja Sor a Kurdistan", İsveç'te "Kurdiska Röde Halvmanen", İtalya'da, "Mezza Luna Rossa" isimleriyle faaliyetlerini sürdürdüğü belirlendi.

Anadolu Ajansı muhabiri tarafından edinilen bilgilere göre, bölücü terör örgütü PKK, 1978'den itibaren eleman temin etme, kamuoyu oluşturma, maddi ve lojistik destek sağlama gibi konularda menfaatler sağladığı Avrupa'da, faaliyetlerini legal dernekler bünyesinde kamufle etmeyi amaçlıyor.

Söz konusu amaç doğrultusunda bölücü terör örgütü PKK/KCK'nın sözde 3'üncü Kongresi'nde alınan kararlar doğrultusunda örgüt içerisinde faaliyet yürütenlere ve ölen örgüt mensuplarının geride kalanlarına yardım etme, örgüte finans sağlama amacıyla Almanya'da HEV-KOM (sözde "Şehit ve Tutuklu Aileleriyle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği") adı altında organizasyon oluşturuldu.

Bölücü terör örgütü PKK'nın İngiltere, Fransa ve Almanya'da terör örgütü listesine alınmasının ardından bu organizasyon, bölücü terör örgütü PKK/KCK'dan bağımsız bir kuruluş olduğunu göstermek ve NGO (Hükümet Dışı Kuruluş) sıfatı kazanabilmek amacıyla 15 Mart 1993 tarihinde Almanya'nın Bochum şehrinde sözde "Kürt Kızılayı (Heyva Sor a Kurdistane)" olarak ismini değiştirdi ve Nisan 2005'te vakıf statüsü aldı. HEV-KOM (sözde "Şehit ve Tutuklu Aileleriyle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği") faaliyetlerini halen Almanya Düsseldorf merkezli devam ettiriyor.

Örgüt mensubu doktorlar, "Heyva Sor a Kurd"ü kurdu!

Suriye'nin Amuda şehrinde "Heyva Sor a Kurdistane" vakfı bünyesinde faaliyet gösteren bir grup doktor ve sağlıkçı tarafından 12 Aralık 2012 tarihinde "Heyva Sor a Kurd" kuruldu.

Terör örgütü adına Almanya merkezli faaliyet gösteren sözde Kürt Kızılayı, kırsal alanda silahlı faaliyet gösteren, yaralanan örgüt mensupları ile öldürülenler ile cezaevindeki örgüt mensuplarının ailelerine para gönderiyor ve bölücü örgüte finans temin ediyor. Sosyal medya ve örgüte müzahir basın yayın kuruluşlarındaki ilan/duyurularla destekleniyor ve böylece yasal görünüm kazanmaya çalışıyor. Ölen teröristin ailesine para gönderen örgüt, PKK'ya katılımları canlı tuttmaya çalışıyor.

Kızılay dernekleri nasıl kuruluyor?

Hukuki açıdan, ulusal düzeyde Kızılay, Kızılhaç gibi derneklerin kurulması, tanınması ve temsil edilmesi, Cenevre Sözleşmesi ve ICRC'nin (Uluslararası Kızılhaç Komitesi) kurallarıyla düzenleniyor.

Kızılay devletin mi, özel mi?

Söz konusu kurallara göre, bu dernekler ancak bağımsız bir devlette kurulabiliyor ve herhangi bir üye devlette sadece bir Kızılhaç, Kızılay derneği bulunabiliyor. Kızılay ve Kılızhaç dernekleri devlete ait değil ancak sınırları içinde faaliyet gösterdiği devlet tarafından desteklenip geliştiriliyor.

Tüzel kişiliğe sahip olan Kızılay, özel hukuk hükümlerine tâbi, kâr amacı gütmeyen, yardım ve hizmetleri karşılıksız olan ve kamu yararına çalışan bir gönüllü sosyal hizmet kuruluşu olarak tanımlanıyor.

Kürdistan diye bir devlet mi var?

"Kürdistan" adıyla bağımsız bir devlet bulunmaması sebebiyle sözde "Kürt Kızılayı" adlı derneğin, ICRC'ye (Uluslararası Kızılhaç Komitesi) üye ülkelerde millî bir dernek gibi faaliyet göstermesinin yasa dışı olduğu yönünde karar bulunuyor. 

"Heyva Sor a Kurdistane"nin, Cenevre merkezli ICRC (Uluslararası Kızılhaç Komitesi) tarafından tanınması amacıyla 1997 yılında yaptığı talep, derneğin uluslararası alanda bilinmemesi ve bağımsız bir devlete ait olmaması sebebiyle cevap bile verilmemişti.

PKK'nın talimatıyla kurulduğu belgelendi

Almanya'da 2007 yılında "Heyva Sor a Kurdistane" hakkında açılan bir davada, oluşumun Almanya'da yasaklı terör örgütü PKK'nın bir yan kuruluşu olduğunun belirlendiği, vakfın terör örgütü PKK tarafından gerçekleştirilen tüm organizasyon ve toplantılara temsilci gönderdiği, yöneticilerden Mahmut Kaya'nın terör örgütü sorumlusu olduğunun belgelerle ortaya çıkarıldığına yönelik başsavcılık kararı bulunduğu kaydedilmişti.

Terör örgütü PKK'nın farklı isimlerle oluşturduğu yan kuruluşlardan "Heyva Sor" aracılığıyla finansman ihtiyacını yardım, bağış adı altında Almanya'da yaşayan Kürtlerden temin ettiği, oluşumun, örgütün yan kuruluşu gibi hareket ederek hem kara para akladığı, hem de toplanan paraları örgütün Irak'ın kuzeyindeki kamplarına aktardığı, yaralanan örgüt kadrolarını da tedavi amacıyla yasa dışı yollardan Avrupa'ya getirdiği ve tüm bunların terör örgütü PKK yönetiminin talimatıyla yapıldığının bilindiği ortaya çıktı.

PKK sorumluları da itiraf etti

Yakalanan PKK sorumlularının ifadelerde, terör örgütü PKK'nın halktan kampanya ve düğünlerde zorla topladığı paraları örgüte aktardığı yönündeki beyanlar olduğu bildirilerek, dava sonunda "Heyva Sor a Kurdistane"nin bu eyaletteki yardım toplama faaliyetleri yasaklandı.

Karara karşı yapılan temyiz başvurusu da Koblenz Yüksek Eyalet Mahkemesi tarafından kabul edilmedi.

Ancak sözde "Kürt Kızılayı" Almanya'da, "Mezopotamya Güneşi (Die Sonne Mesopotmiens)" isimli oluşum aracılığıyla da Türkiye'deki yaralanan/ölen örgüt mensuplarının yakınlarına para göndermeye devam ediyor. Örgütün bu yolla ölen teröristlerin aileleri üzerinden algı oluşturmaya çalıştığı ve örgüte katılımın kesilmemesi amacı taşıdığı biliniyor.

Farklı ülkelerde farklı isimlerle faaliyette

Sözde "Kürt Kızılayı" "Heyva Sor a Kurdistane", İngiltere ve Japonya'da "Kurdish Red Moon", Belçika, Hollanda ve İsviçre'de "Koerdische Rode Halve Maan", Fransa'da "Crossant Rouge Kurde", Danimarka'da "Stötteforeningen Mesopotamiens Sol", Avusturya'da "Roja Sor a Kurdistan", İsveç'te "Kurdiska Röde Halvmanen", İtalya'da, "Mezza Luna Rossa" isimleriyle faaliyetlerine devam ediyor.

Terör örgütü PKK'nın, "Heyva Sor a Kurdistane" oluşumu aracılığıyla legal görünümlü illegal faaliyetler yürüttüğü, bu oluşuma ait internet sitesi üzerinden paylaştığı hesap numaraları aracılığıyla topladığı parayı örgüte aktardığı güvenlik kaynakları tarafından belirlendi.

4 ülkenin toprakları üzerinde Kürdistan hayali

Güvenlik kaynakları tarafından, "Heyva Sor a Kurdistan" yapılanmasının ambleminde bölücü terör örgütü PKK/KCK'yı simgeleyen sözde bayrak renklerinin kullanıldığı, amblemdeki haritanın, dört ülkenin topraklarının bir kısmını yani Türkiye, Irak, İran ve Suriye'yi içine alan sözde harita olduğu, oluşumun ambleminin terör örgütü PKK/KCK'nın amaç, hedef ve stratejilerine uygun olarak hazırlandığı tespiti de yapıldı.

Yorumlar (0)