Piyade Uzman Çavuş Enes Özgül şehit oldu! Şehidin vasiyeti yürekleri dağladı

Milli Savunma Bakanlığı, 21 Haziran 2022 tarihinde Pençe-Kilit operasyon bölgesinde, teröristler ile çıkan çatışmada yaralanan ve hastaneye sevk edilen Piyade Uzman Çavuş Enes Özgül'ün şehit olduğu açıklamıştı. Şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Enes Özgül’ün operasyon bölgesine gitmeden önce arkadaşlarına ve yetiştirme yurdundan öğretmenine "şehit olursam" diye yazdığı vasiyeti, şehidin silah arkadaşları ile sevenlerini gözyaşlarına boğdu. Şehit Özgül’ün herkesi duygulandıran işte o vasiyeti...

GÜNDEM 05.07.2022, 10:07 05.07.2022, 14:53
Piyade Uzman Çavuş Enes Özgül şehit oldu! Şehidin vasiyeti yürekleri dağladı

21 Haziran tarihinde Pençe-Kilit harekâtı bölgesinde teröristler ile çıkan çatışmada yaralanan ve bugün şehit olduğu haberi duyurulan Piyade Uzman Çavuş Enes Özgül’ün vasiyeti, tüm arkadaşlarını ve sevenlerini duygulandırdı. Isparta Yetiştirme Yurdu’ndan ayrıldıktan sonra vatan sevgisi için Piyade Uzman Çavuş olarak göreve başlayan Özgül’ün yetiştirme yurdunda beraber kaldığı bir arkadaşına attığı mesaj yürekleri dağladı.

"Şehit oldursa bu resim ile duyuru yaparsın"

Şehit Enes Özgül’ün yetiştirme yurdunda beraber kaldığı bir arkadaşına 15 Ekim 2019 tarihinde askeri üniformalı bir fotoğrafını göndererek, "Şehit olursam eğer bu resim ile duyuru yaparsın abi" diye söylediği ortaya çıktı.

"Yurtta büyüyen çocuklar şehit olma hayali ile büyüsün"

Yetiştirme yurdundaki bir öğretmenine mesaj atan Şehit Enes Özgül’ün, “Ömer hocam şu an oldukça kritik bir operasyona katılacağım. Pençe-Kilit’te, size bir istirhamım var. Eğer ben şehit olursam adım ile soyadım bir çocuk esirgeme kurumuna verilsin. Hocam, o yurtta büyüyen bütün çocuklar şehit olma hayaliyle büyüsün. Sizleri hep çok sevdim hocam ve her zaman da sevmeye devam edeceğim. Hepiniz bana hakkınızı helal edin, benim de hakkım varsa helal olsun” diye yazdığı öğrenildi. Şehit Enes Özgül’ün bu vasiyeti sevenlerini ve Türk halkını gözyaşlarına boğdu.

Yorumlar (0)