Perinçek'ten Öcalan açıklaması: Gülü ben almadım!

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, 1991 yılında PKK'nın Bekaa Vadisi'nde bulunan kampına yaptığı ziyaretle ilgili konuştu.

GÜNDEM 25.10.2019, 19:59 25.10.2019, 20:43
Perinçek'ten Öcalan açıklaması: Gülü ben almadım!

CNN Türk’te Ahmet Hakan’ın sunduğu Tarafsız Bölge programında tartışma bir anda alevlendi.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, CHP'li Erdal Aksünger, AK Partili Mehmet Metiner ve gazeteci Necdet Saraç'ın konuk olduğu programda, Perinçek’in CHP’li Aksünger’e yönelik "Sizin PKK’nız" ifadesini kullanması stüdyoda gergin anlara sahne oldu.

Tartışma esnasında Necdet Saraç, Perinçek'in Öcalan'a yaptığı ziyarete atıfla "Apo ile resim çektiren sizsiniz. Bizi PKK'lı ilan etmeyin. Bakın Apo’dan gül alan sizsiniz, PKK ile resim çektiren sizsiniz. Şimdi dönmüşsünüz bizi PKK'lı ilan ediyorsunuz. Önce resminize bakın, önce aynaya bakın. Apo’dan gülü ben almadım. PKK'lıları selamlayan ben değilim" diye konuştu.

"Onu teslim almaya gittim”

Saraç'ın bu ifadelerine Perinçek, “Ben onu teslim almaya gittim” yanıtını verdi.

"Gazeteci olarak gittim" demişti

Perinçek önceki günlerde Öcalan ziyaretiyle ilgili, "Ben gazeteciydim. Gazeteci olarak görüştüm. Başka misyonla görüşenler vardı. Cengiz Çandar, Hasan Cemal, Mehmet Ali Birand gibi. Bunlar doğrudan doğruya bizi Turgut Özal gönderdi diye söylüyorlardı." açıklamasını yaptı.

Perinçek: "Size çiçek uzatan birine ne yapabilirsiniz"

Perinçek, "Birbirinize çiçek vermeniz de gazetecilik faaliyeti içinde miydi?” sorusuna ise, "Çiçeği kim verdi? Öcalan verdi. Size çiçek uzatan birine ne yapabilirsiniz. Trump da bana çiçek verebilirdi. Nazik bir insan düşmanın da olsa nezaketle cevap verirsiniz." yanıtını verdi.

Doğu Perinçek’in 2009 yılında "Abdullah Öcalan ile Görüşmeler” isimli bir kitabı yayınlamıştı.

Yorumlar (0)