Pençe Harekatında 9 terörist etkisiz hale getirildi

Genelkurmay Başkanlığı, Irak’ın kuzeyinde teröristlerin yuvalandıkları alanlara yönelik başlatılan kara ve hava harekatında 9 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

GÜNDEM 28.05.2019, 17:08 28.05.2019, 22:06

Bu sabah Genelkurmay Başkanlığı, dün gece Irak’ın kuzeyinde terör hedeflerine yönelik kara ve hava harekatı başlatıldığını duyurdu. Genelkurmay’dan verilen bilgilere göre, harekat gece başlatıldı. Kara Kuvvetleri topçu bataryaları ve Hava Kuvvetlerinin atışlarından hemen sonra bölgeye inen komando birlikleri, teröristlerin tuzakladığı mayın ve el yapımı patlayıcıları etkisiz hale getirmeye başladı. Öte yandan komando birlikleri sığınakları ve barınakları da imha etti.

Pençe Operasyon Planı çerçevesinde uzun menzilli kara ateş destek vasıtaları ile Kandil ve Asos’ta tespit edilen terörist hedefler vurulmaya devam ediyor. Harekata başta FIRTINA obüsleri olmak üzere kara ateş destek vasıtaları yoğun destek veriyor.

Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan son açıklamaya göre, Pençe Harekatında şu ana kadar 9 terörist etkisiz hale getirildi.

ZAP VE KANDİL'E OPERASYON

Operasyon kapsamında Hakurk bölgesinde başlatılan operasyonla koordineli olarak Zap ve Kandil bölgelerine düzenlenen hava harekâtları neticesinde, PKK bölücü terör örgütü tarafından silah mevzii, barınak, sığınak ve mühimmat deposu olarak kullanılan hedefler vuruldu.

Pençe harekatında kara ateş destek vasıtalarının belirlenen terör hedeflerini tam isabetle vurmaya devam ettiği bildirildi.

Yorumlar (0)