Pasaport şartı kalktı, Bulgarlar Edirne'ye akın etti!

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan kararla birlikte Bulgaristan vatandaşlarının Türkiye’ye pasaportsuz girebileceğinin açıklanmasından sonra Edirne, turist akınına uğradı.

GÜNDEM 27.07.2022, 16:44 28.07.2022, 15:43
Pasaport şartı kalktı, Bulgarlar Edirne'ye akın etti!

Bugün Resmi Gazete’de yayımlanan kararla birlikte Bulgaristan vatandaşlarının, pasaportsuz bir şekilde Türkiye’ye girişi başladı.

Pasaport şartı kalktı, Bulgarlar akın etti

Kararı öğrenen Bulgar turistler, alışveriş için kendi araçları ve otobüslerle Edirne'ye akın etti. Bulgar turistlerin olmaması sebebiyle geçen hafta boş oturan esnaflar, karardan sonra yaşanan turist hareketliliği ile eski günlerini yaşamaya başladı. Temizlik ürünlerinden ev eşyasına, giyimden gıdaya kadar pek çok ihtiyacını Edirne'deki esnaftan karşılayan Bulgar turistler, pasaport zorunluluğunu kaldırması sebebiyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür etti. 

“Artık daha kolay gidip geleceğiz”

Bulgaristan'dan Edirne'ye alışveriş için gelen Sevgi Raşonova, "Kaşar peyniri, zeytin her şeyi alıyoruz. Türkiye'nin dana etini seviyorum, gerçekten çok güzel. Bu karar bizi çok memnun etti. Daha kolay bir şekilde gelip gidebileceğiz" sözlerini kullandı.

Bulgar vatandaşların pasaportsuz bir şekilde Türkiye’ye gelebileceğinin duyurulması sebebiyle çok mutlu olduklarını söyleyen Bostanpazarı esnafı Metin Doğan, kararı öğrenen Bulgar turistlerin Edirne'ye akın ettiğini ve yavaş yavaş işlerin hareketlenmeye başladığını dile getirdi. Turistlerin de söz konusu karardan çok memnun olduğunu söyleyen Doğan, hafta içi olmasına karşın hareketliliğin başladığını ve ilerleyen dönemde bu hareketliliğin artmasını beklediklerini söyledi.

“Güzel bir haberle güne başladık" 

Bulgaristan'dan Edirne'ye gelen Nurşen Halil, güzel bir haberle güne başladıklarını ve Türkiye'ye yalnızca kimlikle gelebilme kararı sebebiyle çok mutlu olduklarını ifade etti. Bulgaristan'dan gelen bir diğer turist Hristo Karageorgiev, söz konusu kararı çok iyi bulduklarını ve Edirne'ye bundan sonra daha çok turistin gelebileceğini belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkürlerini ileten Karageorgiev, daha çok gelip alışveriş yapılabileceğini ifade etti. 

"Bulgarlar, ağustos ayında akın akın gelecek" 

Açıklanan karar sebebiyle mutlu olduklarını söyleyen esnaf İbrahim Halil Özer, "Bulgar turistler akın etmeye başladı. Gurbetçi gelişleri bittiğinde özellikle akın akın Bulgar turistler gelecek. Bulgarlar, ağustos ayında akın akın gelecek" sözlerini kullandı.

Esnaf Rahmi Cömert, "Bu karar şu ana kadar duyduğum en güzel kararlardan bir tanesi oldu. Bugünden sonra Bulgar turistlerin gelişleri aracak ve işlerimiz de biraz daha hareketlenecek" sözlerini kullandı. Diğer yandan kentteki esnaflara bir ziyaret gerçekleştiren AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, Türkiye'ye Bulgaristan'dan gelişlerde pasaport zorunluluğunun kaldırılması hakkında fikir alışverişinde bulundu. Bu kararın esnafı memnun ettiğini söyleyen İba, Edirne’de ticaretin hareketleneceğini ifade etti.

Kararın açıklanmasıyla beraber kentte yeniden Bulgar turist yoğunluğunun yaşanacağı düşünülüyor.

Yorumlar (0)