İki otomotiv markası üretimi durduruyor

Otomotiv sektörünün önde gelen markalarından Ford Otosan ve Tofaş, yıllık izin ve bakım çalışmaları kapsamında önümüzdeki ay üretimlerini durduracak. 

OTOMOTİV 27.07.2022, 16:55 28.07.2022, 09:11
İki otomotiv markası üretimi durduruyor

Yıllık izin süreçlerinin başlaması ile birlikte otomotiv sektörünün öncü şirketleri de üretimleri durdurmaya başladı. Yıllık izinlerin yanı sıra her sene planlı bakım çalışmalarını da gerçekleştiren şirketler, bu süreçte eksiklerini tamamlamak için de zaman kazanmış oluyor. 

Tofaş ve Ford Otosan, üretimlere ara verecek

Sektörün önde gelen markalarından olan Tofaş, KAP’a yaptığı açıklamada 8-21 Ağustos tarihleri arasını kapsayan dönemde üretimlerin durdurulacağını açıkladı. Tofaş’ın bu açıklamasının ardından Ford Otosan’dan da bilgilendirme mesajı geldi. Şirketten yapılan açıklamada, “Planlı bakım çalışmaları ve yıllık izin süreçleri kapsamında, ağustos ayının ilk üç haftasında üretim yapılmayacaktır” ifadelerine yer verildi. 

Tarihler belli oldu

Ford Otosan tarafından gerçekleştirilen KAP bildirimine göre; Gölcük Transit ve Custom model hatları 1-15 Ağustos, Yeniköy Fabrikası’ndaki çalışmalar 1-25 Ağustos ve Eskişehir’de faaliyet gösteren kamyon fabrikası ise 1-15 Ağustos tarihleri arasında çalışmalara ara verecek. 

Yorumlar (0)