Otobüs kamyona çarptı: Ölü ve yaralılar var...

Uşak'ta sabaha karşı yolcu otobüsü ile kamyon çarpıştı. Kazada 2 kişi yaşamını yitirdi, 18 kişi de yaralandı.

GÜNDEM 24.06.2020, 08:39 24.06.2020, 08:43
Otobüs kamyona çarptı: Ölü ve yaralılar var...

Hüseyin Tuncer idaresindeki 19 AAU 939 plakalı Kamil Koç firmasına ait yolcu otobüsü, Karlık köyü kavşağı yakınlarında Mustafa Karabacak yönetimindeki 42 L 1497 plakalı kamyona arkadan çarptı.

Kazanın ihbar edilmesi üzerine olay yerine 112 Acil Sağlık, 156 Jandarma, 155 Polis ve 110 İtfaiye ekipleri gönderildi.

Sağlık ekipleri, yaptıkları ilk kontrollerde otobüs sürücüsü Hüseyin Tuncer ile otobüsün ikinci şoförü Nurettin Erdem'in yaşamını yitirdiğini tespit etti.

Meydana gelen korkunç kazada yaralanan kamyon sürücüsü Mustafa Karabacak ile otobüste bulunan 16 yolcu ve 1 muavin 112 Acil Sağlık ekipleri tarafından ambulanslarla Uşak'taki çeşitli hastanelere götürüldü. Yaralıların sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Yaşamını yitiren Kamil Koç firması şoförlerinin cenazeleri ise, itfaiye ekiplerinin çalışması sonucu sıkıştıkları otobüs içinden çıkartıldı. Her iki şoförün cenazesi Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna götürüldü.

26 yolcusu olan Kamil Koç'a ait otobüsün Çorum'dan İzmir'e yol aldığı bildirilirken, kazada yara almayan diğer yolcuların başka bir otobüsle İzmir'e gönderilecekleri kaydedildi.

Kazayı yara almadan atlatan bir yolcu ise yaşadıklarını anlattı. Yolcu Engin Dıvrak, uyurken bir anda büyük bir gürültü ve sarsılma yaşadığını, dizlerini çarptığını ve başını kaldırdığında kaza yaptıklarını anladığını söyledi. Engin Dıvrak, otobüsteki yaralıların ambulanslarla hastaneye götürüldüğünü ve iki şoförün de hayatını kaybettiğini öğrendiklerini söyledi.

Yorumlar (0)