Trump Covid-19'a yeni isim buldu!

Beyaz Saray önündeki göstericilere "şımarık" yakıştırmasında bulunan Trump, çoğunun heykellerdeki kişileri tanımadığını savundu. Trump, Covid-19'a da yeni isim buldu.

DÜNYA 24.06.2020, 09:01
Trump Covid-19'a yeni isim buldu!

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, Arizona eyaletinde inşası devam eden Meksika sınırı duvarı ziyaretinin ardından, Phoenix kentinde gençlere hitap etti.

Trump, dün gece Beyaz Saray'ın önündeki Lafayette Park'ın içindeki, eski başkanlardan Andrew Jackson'ın heykelini hedef alan ve yıkmak isteyen göstericiler hakkında, "birçoğu zengin ve şımarık insanlar" tanımını kullandı.

“Heykellerdeki kişileri tanımıyorlar bile”

Gösteriler sırasında heykellerin hedef alınmaya başlandığını ve son olarak Beyaz Saray’ın önünde bulunan Jackson'ın heykelinin yıkılmak istendiğini hatırlatan ABD Başkanı Donald Trump, göstericilerin birçoğunun zengin ve şımarık insanlar olduğunu, heykellerdeki kişilerin kim olduğunu bile bilmediklerini söyledi.

“10 yıl hapis” hatırlatması

Anıt ve heykellere yönelik saldırıları maruz görmeyeceklerini ve hoş karşılamayacaklarını ifade eden ABD Başkanı Donald Trump, "10 yıl hapis, bence uzun bir süre." diyerek heykel yıkmanın kendilerine pahalıya mal olacağı tehdidinde bulundu.

“Tamam, seçimleri ben kazandım”

Demokratların, ABD’deki polis şiddetine tepki olarak polis teşkilatlarının fonlarının kesilmesi ya da teşkilatın dağıtılması tavsiyelerini ret eden ABD Başkanı Donald Trump, demokratların “polisin fonunu kesin” önerilerini duyunca kendi kendine şu sözü söylediğini belirtti: “Tamam, seçimleri ben kazandım.”

"Uzaktan oylama" önerisine tepki

Diğer taraftan Başkan Donald Trump, ABD’deki Covid-19 (yeni tip koronavirüs) salgınının etkisini sürdürmesi sebebiyle 3 Kasım 2020 tarihindeki başkanlık seçimlerinde "uzaktan oylama" tartışmalarına da tepki göstererek, Demokratların virüsü, seçimde "hile yapmak için" kullandığını savundu.

"Uzaktan oylama" sisteminde çok sayıda problem olduğunu, seçime kadarki sürede bu aksaklıkların yok edilmesinin imkânsız olduğunu savunan Trump, uzaktan oylama yapılması durumunda, ABD tarihinde en çok yolsuzluğa sahne olan seçim olacağını düşündüğünü belirtti ve “Bunun olmasına izin veremeyiz." ifadelerini kullandı.

Covid-19’a yeni isim buldu

İlk kez 12 Aralık 2019 tarihinde Çin’in Hubey eyaletine bağlı Vuhan şehrinde görülen, Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) yalılım hızı ve öldürücü etkisini dikkate alarak pandemi ilan ettiği yeni tip koronavirüse “Covid-19” isminin verilmesine de kızan Başkan Trump, “Biri bana 19’un ne olduğunu söyleyebilir mi?” diye sordu.

Covid-19 (yeni tip koronavirüs) salgınının, Amerikan ekonomisinin en iyi olduğunu dönemde, Çin'den ülkeye geldiğini söyleyen ABD Başkanı Donald Trump, koronavirüse birçok isim vermenin mümkün olduğunu ancak Dünya Sağlık Örgütü tarafından Covid-19 isminin verildiğini belirterek, “Bu nedir, birisi 19’un ne olduğunu söyleyebilir mi?” diye sordu ve Covid-19’un bir isim olmadığını, virüsün “Çin virüsü” olarak adlandırılabileceğini, hatta “Kung Flu” ya da “Vuhan virüsü” denilebileceğini söyledi.

Yorumlar (0)