Ölen de öldüren de çocuk: Su sıçratma kavgası kanlı bitti

Adana’da serinlemek için kardeşleri ve arkadaşlarıyla yüzmeye giden Ömer Talib Sabuncu, arkadaşı S.K. tarafından üzerine su sıçrattığı gerekçesiyle bıçaklanarak hayatını kaybetti. 

GÜNDEM 29.04.2022, 11:19
Ölen de öldüren de çocuk: Su sıçratma kavgası kanlı bitti

Olay, geçen hafta öğle saatlerinde yaşandı. Ömer Talib Sabuncu, 2 kardeşi ile birlikte serinlemek için Devlet Su İşleri sulama kanalına giderek yüzmeye başladı. 13 yaşındaki arkadaşları S.K. ve H.K. de onları görünce suya girmeye karar verdi. Bir süre suda eğlenen çocuklar, ardından sert bir tartışma içine girdi. Arkadaşı Sabuncu’ya su sıçrattığı için sinirlenen S.K., yanında taşıdığı bıçağı alarak genci kasığından ağır yaraladı. 

Kardeşleri polis ve sağlık ekiplerini arayarak yardım istedi

Olay anına tanık olan H.K., korku içinde kaçarak bölgeden uzaklaştı. Ömer Talib’in kardeşleri, polis ve ambulans ekiplerini arayarak yardım istedi. Kanala gelen ekipler, yerde kanlar içinde yatan Sabuncu’ya ilk müdahaleyi yaptı. Ambulansa bindirilerek Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edilen Sabuncu, tüm müdahalelere rağmen hayata tutunamadı. Yapılan açıklamada, yaralı çocuğun atardamarının kesildiği bildirildi. Otopsi işlemleri tamamlanan çocuğun cenazesi, aile üyeleri tarafından Kabasakal Mezarlığı’na defnedildi. 

İki çocuk tutuklandı

Yaşanan olay sonrası vakit kaybetmeden S.K. ve H.K.’nın yakalanması için harekete geçen emniyet güçleri, bölgedeki güvenlik kameralarını titizlikle inceledi. Yapılan araştırmalar sonucu S.K.’nın bir bisiklet bularak evine doğru yol aldığı tespit edildi. S.K. ve H.K.’nın adreslerine yapılan baskında iki çocuk da yakalanarak gözaltına alındı. Bıçağı H.K.’nın alarak evine götürdüğü anlaşıldı. Çocuk Şube Müdürlüğü’ne getirilen iki çocuk, müdürlükteki işlemlerinin tamamlanması sonrası adliyeye sevk edildi. Mahkeme, iki çocuğun da tutuklanmasına karar verdi. 

“Oğlumu kanların içinde gördüm, buna kim dayanabilir?”

Oğlunun kaybetmenin acısını yaşayan baba Mustafa Sabuncu, “Bu acının tarifi yok. Diğer oğlum bana olayı anlattı. ‘Baba koş, ağabeyimi yaraladılar’ dedi. Şok geçirdim. Koşa koşa gittim, o kadar endişeliydim ki nasıl gittim onu bile bilmiyorum. Gittiğimde çok fazla kan kaybı vardı. Kasıklarından bıçaklamışlar. Doktorlar 3 saat boyunca çabaladı ama olmadı. İçimiz yanıyor. Oğlumu kanların içinde gördüm, buna kim dayanabilir? Daha çok küçüktü, tertemiz bir çocuktu. Allah böyle bir acıyı kimseyi yaşatmasın. Canımdan çok sevdiğim evladımı toprağa verdim. Günlerdir uyku uyuyamıyorum” şeklinde konuştu. 

“Ne yazık ki elimizden bir şey gelmedi”

Hayatını kaybeden Ömer Talib Sabuncu’nun kardeşi ise yaptığı açıklamada, “Kanlar içinde kaldı, ‘Başım dönüyor’ dedi. Karnının şiddetli şekilde ağrıdığını söyledi. Çok korktuk. Polisleri ve sağlık ekiplerini aradık yardım istedik. Bir süre konuştu, sonra kendinden geçti. Gözlerimizin önünde kardeşimizi kaybettik, elimizden hiçbir şey gelmedi. Hem ailem hem de bizler büyük üzüntü içindeyiz. Böyle olacağını hiç tahmin etmemiştik. Çok iyi bir insandı, kimseye bir kötülüğü olmazdı. Ona bu şekilde nasıl kıydılar, hala anlayamıyorum. Ne yazık ki elimizden bir şey gelmedi” dedi. 

Yorumlar (0)