Elektronik haberleşme tarifelerinde yeni dönem: e-Devlet’ten yeni hizmet!

Yeni düzenlemeyle birlikte elektronik haberleşme sektöründe faaliyetlerde bulunan işletmecilerin televizyon, internet ve telefon tarifeleri ile söz konusu kampanyaları e-Devlet Kapısı üzerinden karşılaştırılabilecek.

GÜNDEM 29.04.2022, 11:32
Elektronik haberleşme tarifelerinde yeni dönem: e-Devlet’ten yeni hizmet!

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'ndan (BTK) gelen açıklamada, tasarlanmış olan taslak düzenleme, işletmecilerin abonelik sözleşmesi çerçevesinde sundukları sabit telefon, sabit internet, mobil telefon, televizyon ve adrese dayalı mobil internet hizmetlerine yönelik tarifelerini kapsayacak.

e-Devlet’ten yeni hizmet! Tarifeler karşılaştırılabilecek

e-Devlet üzerinden gösterilecek farklı işletmecilere ait olan kampanya ve tarife teklifleri, işletmeci aylık ücret, ödeme türü, kullanım hacimleri, bağlantı çeşidi, azami cayma bedeli, indirme/gönderme hız aralığı, öncül ücretler, ek faydalara ve birçok ayrıntıya göre kıyaslanabilecek.

Kullanıcılar, hizmet türüne bakıp filtreleme yaparak, en uygun tarifeye kolay bir şekilde ulaşabilecek. Sabit hizmetlerde, ikamet adresi seçilerek konuma özel teklifler de görülebilecek.

31 Aralık'ta yürürlüğe giriyor 

31 Aralık tarihinde yürürlüğe girmesi beklenen düzenlemeyle birlikte tüketicilerin, işletmecilerin tekliflerini kıyaslamak için her bir işletmecinin internet sitesine erişmek yerine, tek bir platform aracılığıyla bütün tarifelere ulaşabilmeleri ve bu tarifeler arasında kıyaslama yaparak kendilerine en uygun olan teklifleri seçmesi amaçlanıyor.

Yorumlar (0)