Öcalan’dan açlık grevini bırakın çağrısı!

PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan, 22 Mayıs’ta avukatlarıyla yaptığı görüşmede açlık grevi ve ölüm orucundakilere ‘eyleminizi sonlandırın’ çağrısında bulundu.

GÜNDEM 26.05.2019, 16:48
Öcalan’dan açlık grevini bırakın çağrısı!

Terör örgütü elebaşı Öcalan 12 Ocak 2019 kardeşi Mehmet Öcalan’la görüşmüştü. Bu görüşmeden 4 ay sonra mayıs ayının başında avukatları ve Avrupa İşkenceyi Önleme Komitesi üyeleriyle bir görüşme daha yapmıştı.

Son olarak Öcalan 22 Mayıs’ta avukatlarıyla görüşmüştü.  Bu görüşmede açlık grevi ve ölüm orucu tutanlara “eyleminizin sona ermesini bekliyorum” diye seslendi.

NE OLMUŞTU?

PKK elebaşı Abdullah Öcalan çözüm sürecinde HDP’liler ile görüşüyordu. Kamuoyunda Dolmabahçe mutabakatı olarak bilinen, 28 Şubat 2015’te gerçekleştirilen, Dolmabahçe görüşmesi sonrası ise bu süreç sona ermişti.

Öcalan’ın ailesinden birisiyle en son görüşmesi 11 Eylül 2016 tarihinde gerçekleşmişti. Uzun bir aranın ardından 12 Ocak 2019 tarihinde kardeşiyle görüşmesine izin verilmişti.

Öcalan 8 yıl aranın ardından 2 Mayıs tarihinde avukatlarıyla görüştürülmüştü. Siyasi parti liderleri arasında polemik konusu olan Öcalan’ın avukatlarıyla görüştürülmesi “çözüm süreci yeniden mi başlıyor” sorusunun sorulmasına neden olmuştu.

Öcalan son olarak 22 Mayıs’ta avukatlarıyla görüştü.

Yorumlar (0)