Niğde'deki kaçak göçmenler KYK yurduna yerleştirildi

Türkiye’ye kaçak yollardan giren ve Niğde’de, otoyol üzerinde tırdan inerek, yerleşim yerlerine dağılan göçmenlerden 7’sinin Kovid-19 testlerinin pozitif çıkması sebebiyle yakalanan 85 göçmen, öğrenci yurduna yerleştirildi. 

GÜNDEM 18.07.2021, 07:12 18.07.2021, 14:56
Niğde'deki kaçak göçmenler KYK yurduna yerleştirildi

Niğde’de, bir otoyol üzerinde tırdan inen bir grup kaçak göçmenin yerleşim yerlerine dağıldığı görüntüler sosyal medyada gündem olmuştu.

Göçmenlerden 7’sinin testi pozitif

İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler, Niğde-Ankara Otoyolu Niğde gişelerine yakın bir yerde tırdan kalabalık bir topluluğun indiği ihbarını almaları üzerine bölgeye sevk edildi. Çalışma gerçekleştiren ekipler, 62 Afganistan ve 12 Pakistan uyruklu kaçak göçmeni yakaladı, 

Öte yandan tır sürücüsü S.G. gözaltına alınırken ekipler, gerçekleştirdikleri çalışmalarda 11 göçmeni daha yakaladı. Kovid-19 tedbirleri çerçevesinde test yapılan göçmenlerden 7'sinin testi pozitif çıktı. 

Yakalanan göçmenler, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi kampüsünde bulunan Kredi ve Yurtlar Kurumuna bağlı Ömer Halisdemir Yurduna yerleştirildi ve burada 15 gün boyunca kalacakları belirtildi.



Yorumlar (0)